Speelgoedruilbeurs in De Weme op 11 november

Al 5 jaar organiseren Femmy, Esther en Anita in het najaar de kinderkleding- en speelgoedruilbeurs in Dalen. Dit jaar vinden de kinderkledingruilbeurs en speelgoedruilbeurs plaats op twee verschillende momenten. De kinderkledingruilbeurs is op zaterdag 30 september en de speelgoedruilbeurs is op zaterdag 11 november, beide edities vinden plaats in De Weme.

Groot succes

De kinderkleding- en speelgoedruilbeurs was vorig jaar zo’n groot succes dat met moeite alle gebrachte kleding en speelgoed in De Weme paste, daarom is dit jaar gekozen om de ruilbeurs te splitsen naar een kinderkledingruilbeurs in september en de speelgoedruilbeurs in november. Daar hebben Femmy, Esther en Anita een goede reden voor: “In september wordt het weer kouder en worden de truien en lange broeken weer uit de kast gepakt en kom je erachter dat de kinderen toch wel erg hard gegroeid zijn, dus tijd om de te kleine exemplaren te ruilen voor een maatje groter. Als de kleding nog in goede staat is, kan iemand anders daar weer heel blij mee worden gemaakt. Voor de speelgoedruilbeurs prikten we een datum later in het jaar, als Sinterklaas weer bijna in het land komt. Speelgoed waar jouw kind mee uitgespeeld is, maar wat nog compleet en in goede staat is, kan een mooi cadeau zijn voor het kind van iemand anders.”

Lekker duurzaam

Het gebruiken van tweedehands kleding en speelgoed is heel duurzaam, maar soms wel lastig te vinden. “Het leuke aan onze ruilbeurzen is dat je wel het echte shop-gevoel krijgt van snuffelen tussen leuke kleding en speelgoed naar iets waar jouw kind blij van wordt” aldus Anita. Ook zijn mensen blij dat ze de kleding en speelgoed dat door hen niet meer gebruikt wordt bij de ruilbeurs kunnen inleveren. “Via onze ruilbeurzen weet je zeker dat de kleding en het speelgoed op een goede plek terecht komt. De mensen die komen uitzoeken zijn altijd blij met de kleding en het  speelgoed dat ze vinden. Ook mensen die niets konden inleveren, kunnen tussen 14:30 en 15:30 uur gratis komen uitzoeken, zodat de spullen een goede bestemming krijgen. Alles wat dan nog overblijft gaat naar een goed doel”.

Kwaliteit

“We kijken de kleding en het speelgoed na op kwaliteit. De kleding moet schoon en in goede staat zijn en wordt op maat gesorteerd. Het speelgoed moet compleet en in goede staat zijn. Speelgoed dat kapot is of niet compleet geven we weer mee terug. We willen wel dat de kinderen die het speelgoed krijgen hier ook echt mee kunnen spelen. Dat voelt soms een beetje streng, maar zo blijft de kwaliteit van de ruilbeurs goed”.

Informatie

Voor meer informatie kun je kijken op www.facebook.com/kledingruilbeursdalen.
Kinderkledingruilbeurs: 30 september. Brengen tussen 9:30 en 11:30 uur en ophalen tussen 13:00 en 15:30 uur.
Speelgoedruilbeurs: 11 november. Brengen tussen 9:30 en 11:30 uur en ophalen tussen 13:00 en 15:30 uur.