Spannende voetbaldagen

Het waren spannende dagen op het ’t Grootveld. Zaterdag konden de Dames van VV Dalen kampioen worden in de 3e klasse B, zondag  waren er 3 wedstrijden. Hieronder de belangrijkste verslagen. Van dit weekend ook veel foto’s in het fotoalbum!

Dames Dalen

Uitslag 2-2

De titelstrijd in de 5e klasse B is na de wedstrijd Dalen VR1 tegen NKVV/Germanicus/CSVC VR2 nog niet beslist. De spanning is aan alle kanten voelbaar, de zon schijnt en langs de lijn staan genoeg supporters, dus alles is aanwezig voor een topwedstrijd.

In het eerste kwartier scoort NGC twee keer en wordt de opdracht voor Dalen steeds moeilijker. Na een scrimmage die ontstaat na een corner weet Rozemarijn er 1-2 van te maken. Het wordt vlak voor het rustsignaal nog bijna 2-2 als na een uittrap van Ilse een verdedigster de bal rakelings langs het eigen doel schiet.
Het duel gaat ook in de tweede helft gelijk op, al wordt Dalen wel wat dreigender. Uit een vrije schop weet Daphne op een mooie manier te scoren. Een derde doelpunt hangt aan beide kanten in de lucht en blijft daar hangen. Een gelijkspel is het resultaat.
Toch is er nog een kleine kans op het kampioenschap, NGC mag dan op 1 juni niet winnen van De Weide.
Het seizoen wordt afgesloten in de kantine en vervolgens in d’Aole Bakkerij.

Dalen 5 – Germanicus

Dalen 5 speelde zondagmorgen de laatste wedstrijd van het seizoen tegen Germanicus 5. Dalen 5 won met ruime cijfers en kon hun kampioenschap vieren!
Dat hebben ze geweten in de kantine en in het dorp!

Dalen 2 – Grouw

Uitslag 4-0

Dalen 2 speelde zondag tegen GAVC uit Grouw. Dalen 2 won deze wedstrijd met 4 – 0 en stelde klassebehoud veilig.

Dalen 1 – Ruinerwold

Uitslag: 4 – 0

Dalen ruikt 2e klasse en gaat de nacompetitie in!

Dalen heeft zich zondagmiddag dankzij een ruime 4-0 zege tegen Ruinerwold geplaatst voor de nacompetitie voor promotie naar de 2e klasse. Bij rust was het 1-0.
Ruinerwold bood aanvankelijk taai verweer, maar kreeg vlak voor het rustsignaal de eerste klap te verwerken. Na knap voorbereidend werk van Koen Althof scoorde aanvoerder Tijmen Venhorst de 1-0.
In de tweede helft speelde Dalen alle schroom van zich af en liep door doelpunten van Tijmen Venhorst, Kjetil Brand en Nick Schuiling eenvoudig uit naar 4-0.

Zondag speelt Dalen de eerste van een reeks van drie knock-out rondes. De ploeg van Bert Doldersum gaat dan op bezoek bij FC Assen, herkanser uit de 2e klasse L. Bij winst plaatst Dalen zich voor de volgende ronde.

Bron: Coevorder Courant