Sint Maarten en de intocht van Sinterklaas

Het is bijna november, dus Sint Maarten en Sinterklaas zijn in aantocht. Stichting Volksvermaken legt uit hoe het programma eruit ziet.

Sint Maarten-optocht

Stichting Volksvermaken Dalen organiseert op zaterdag 11 november weer de traditionele lampionoptocht met muzikale medewerking van het Daoler dweilorkest ‘De Liefhebbers’.
We hopen weer lichtjes van vele lampionnen te kunnen begroeten!

De liedjes

En dan maar zingen : 11 november is de dag
Dat mijn lichtje, dat mijn lichtje.
11 november is de dag
dat mijn lichtje branden mag

of natuurlijk :

Sint Maarten, Sint Maarten
De koeien hebben staarten
De meisjes hebben rokjes aan
Daar komt Sint Martinus aan

Start en route

De aanvang van de Sint Maarten-optocht is om 18.00 uur vanaf het parkeerterrein van de Selkersgoorn.

We wandelen gezamenlijk een (korte) ronde vanaf de Selkersgoorn-Thijakkerstraat via de Noordwijk-Wilgenstraat-Sleedoornstraat-Reimerstraat-Noordwijk-Thijakkerstraat- Maandehof en gaan als laatste door de Selkersgoorn waar de bewoners genieten van de muziek, de kinderen en alle mooie lampionnen die voorbij komen.
Na afloop is er voor alle deelnemers een tractatie !

Sinterklaas

De intocht van Sinterklaas is dit jaar op zaterdag 25 november om 9.30 uur bij De Waag. Samen met Volharding en speaker Henk Wilting zullen we samen uitkijken naar de aankomst van Sinterklaas en de pieten.


Sint en de pieten gaan vervolgens om ongeveer 10.00 uur naar de Schatkamer bij De Spinde, waar alle (goedgelovige) kinderen op audiëntie mogen!

Audiëntie bij Sint en Piet – wel even inschrijven!

De audiëntie is ’s morgens van 10.30 uur tot 12.30 uur en ’s middags van 13.30 uur tot ongeveer 15.30 uur.

Het is mogelijk om vooraf in te schrijven op vrijdagavond 24 november tussen 19.00 uur en 19.30 uur telefonisch of fysiek in de Spinde. De kinderen van de basisschool krijgen een persoonlijke uitnodiging met daarin de telefoonnummers om te reserveren via de nieuwsbrief.