Sepp van der Poll en Koen Wilting kampioen in Borger

Afgelopen zaterdag 29 oktober werd er in Borger het 45e Judo Hunebedtoernooi gehouden met maar liefst 400 deelnemende judoka’s die het tegen elkaar opnamen.

Zo werd Koen Wilting uit Dalen van judovereniging Koizumi, kampioen in de gewichtsklasse tot 45 kg op het opstaptoernooi. Ook clubgenoten Tim Zuidema uit Nieuwlande en Daan Benjamins deden mee. Het waren spannende wedstrijden waarbij Tim Zuidema een 3e plaats behaalde en Daan Benjamins een 4e plaats.
Ook voor Sepp v d Poll uit Dalerpeel was het weer een dag met goud. Sepp won al zijn wedstrijden en beklom de hoogste trede in de gewichtsklasse tot 48 kg.
In de gewichtsklasse tot 61 kg kwam Thijs Bos uit Dalen in actie . Bos was erg goed bezig en won maar liefst 4 wedstrijden met Ippon. Helaas was er 1 wedstrijd waarin hij zijn meerdere moest erkennen. Maar hij kon naar huis met een mooie 2e plaats.
Mark Benjamins uit Elim werd 3e in de gewichtsklasse tot 73 kg.
Voor Renske Eijsink uit Dalerveen was er tot 15 jaar geen poule. Zij mocht meedoen in de poule tot 18 jaar,75 kg. Dit ter voorbereiding voor de Nederlandse kampioenschappen die op 5 november plaatsvinden in Hoogeveen.
Eijsink nam na een paar pittige partijen een 3e plaats mee naar huis.
Helaas was Tijs Heerkens ziek en kon hij niet deelnemen.