Seniorenvereniging Dalen eo met de snikke door het veen

Onze leden gaven zich massaal op om een middag de veenvaart op de Snikke mee te maken. De Johannes Veldkamp is een voormalige trekschuit uit 1907. De boot is 19,5 meter lang en 3,60 meter breed . Met de stuurman op het achterdek om de motor te bedienen en met het roer te sturen. Op het voordek een man die de mast af en toe moest strijken bij te lage bruggen en in de sluis de boot moest vast leggen. (afmeren ) 

Op woensdag  8 juni en op donderdag 9 juni waren we te gast op de boot. We hadden door alle aanmeldingen twee middagen nodig . Vooral donderdag was het weer prima en konden alle meevarende genieten van het weer en een prachtige vaartocht. Men kon binnen zitten, maar ook buiten. De boot was gezellig vol.

Door het Veenpark en de sluizen

We werden onthaald op lekkere koffie en regelmatig een deskundige uitleg van de zaken die langzaam voorbij kwamen . Varen is erg ontspannend door de geringe snelheid. 

De spaarsluis , die bij iedere schutting 200 000 liter water in het spaarbekken bespaart was voor velen erg nieuw.
Door de spaarsluis en vervolgens een dubbele sluis van 2×2,5 meter konden we de Hondsrug over steken .  

Het Veenpark was vanaf het water aardig te bekijken, vooral de Scholten huisjes, die vlak langs het water te zien waren. 

Na ruim 3 uren varen en de vele indrukken meerden we rond half vijf vermoeid maar erg tevreden weer af om met de auto keurig weer in Dalen te worden afgeleverd . 

Een pluim voor de bemanning van de Snikke en voor onze mensen die alles georganiseerd hadden!