Scholten Cycling in Dalen krijgt nieuwe eigenaar

Jeffrey Veltink (22) neemt het bedrijf over van Marthijs Wegdam

Wielersportzaak Scholten Cycling uit Dalen heeft met ingang van 1 februari een nieuwe eigenaar. Huidige eigenaar Marthijs Wegdam draagt de zaak over aan Jeffrey Veltink. Jeffrey werkt al vijf jaar bij Scholten Cycling en is klaar voor deze nieuwe stap. Marthijs blijft op de achtergrond nog betrokken voor coaching en advies.

Van wielergek naar wielergek

Wie naar de feiten kijkt ziet dat de geschiedenis zich herhaalt bij Scholten Cycling. Marthijs Wegdam nam de winkel op 21-jarige leeftijd over van zíjn voorganger Jaap Scholten. Marthijs was wielergek en fanatiek fietser, maar had ook de ambitie om te ondernemen en te handelen. Nu, twintig jaar later, draagt hij de zaak over aan de 22-jarige Jeffrey Veltink. Wielergek, fanatiek fietser en met de ambitie om te gaan ondernemen. 

Nieuwe plannen

Voor Marthijs Wegdam is het na twintig jaar tijd om nieuwe plannen te maken en andere projecten op te zetten: “Ik heb altijd geweten dat ik niet tot mijn pensioen in de winkel zou blijven. Ik ben een echte ondernemer, ik zie altijd kansen of goede handel. Ik merkte dat het tijd was om met andere dingen verder te gaan. Toen bleek dat Jeffrey de ambitie had om de winkel over te nemen, bleek dit het juiste moment. Jeffrey ontwikkelde zich de laatste jaren snel in het bedrijf en is er nu klaar voor.”   

Vertrouwd gezicht

Hoewel Jeffrey als eigenaar een nieuwe rol krijgt in het bedrijf, is hij voor klanten een vertrouwd gezicht. Hij werkt inmiddels vijf jaar bij Scholten, deed een opleiding tot fietstechnicus en werd door Marthijs gecoacht in het ondernemerschap. Jeffrey: “Ik dacht eerder dat ik fietstechnicus bij een wielerploeg wilde worden, maar toen ik eenmaal bij Marthijs aan de slag ging merkte ik hoe leuk ik de handel en het ondernemen vind. Ik heb er zin in om mijn visie nog verder te gaan uitwerken in de winkel, samen met het vertrouwde team. Want onze hoge kwaliteit in onderhoud en service, persoonlijke aandacht en kennis over de laatste trends en ontwikkelingen blijven natuurlijk altijd!” 

Vol vertrouwen

Marthijs heeft alle vertrouwen in zijn opvolger: “Ik heb Jeffrey de afgelopen jaren enorm zien groeien en zie dat hij klaar is voor deze stap. Hij heeft zoveel aandacht voor klanten en geeft als ervaringsdeskundige al jaren deskundig advies. Om hem heen staat natuurlijk de rest van ons geweldige team. Daar ben ik ook enorm trots op!”