Rotarycheques voor Duofietsen en Hi5

Rotaryclub Coevorden hield in december ‘Kerst op het Plein’ in Dalen. De opbrengst ervan is voor Stichting Duofietsen gemeente Coevorden en Loopgroep Hi5. De uitreiking van de cheques liet enige tijd op zich wachten door de coronacrisis, maar onlangs was het zover.

Loopgroep Hi5

Loopgroep Hi5 mocht op de trainingslocatie bij woonwijkcentrum De Schutse een cheque van 500 euro in ontvangst nemen. Trainer Heleen Coenen en haar hardlopers waren er natuurlijk heel blij mee. De Hi5Club is een hardloopgroep voor mensen met een verstandelijke beperking en bestaat inmiddels bijna tien jaar. In 2018 werd de groep gekozen tot actiefste en leukste club van Drenthe tijdens het Sportgala Drenthe in 2018 in De Tamboer in Hoogeveen. Heleen vindt het prachtig, dat zij kan bijdragen aan de teamspirit en het doorzettingsvermogen van deze mensen.

Stichting Duofietsen

Stichting Duofietsen werd vertegenwoordigd door Roelof en Yt Beek en penningmeester Ger Vos. Samen met deelnemer mevrouw J.H. Jansen (90) namen zij de cheque in ontvangst uit handen van oud-voorzitter Klaas Schepers van Rotary Coevorden. De stichting bestaat tien jaar, maar viert dat vanwege de coronaperikelen volgend jaar. De oudste deelnemer is maar liefst 98 jaar. Er zijn net zoveel deelnemers als vrijwilligers, namelijk dertig personen. Mevrouw Jansen liet weten enorm te genieten van de fietstochten. Momenteel heeft de stichting veertien fietsen, die in Dalen, Sleen, Oosterhesselen, Zweeloo en Schoonebeek staan.

Kerst op het plein

De kerstmarkt van Rotary Coevorden ging in december gepaard met een winterwandeling, dankzij de vrijwillige medewerking van de Daoler Tuun, de wandelwerkgroep, midwinterhoornblazers, De Liefhebbers, Dalen Promotie en de zondagsschool. Op de kerstmarkt waren vele artikelen en lekkernijen, veelal gemaakt door leden van Rotary en de leerlingen van de Praktijkschool, te koop. Bovendien waren er diverse muzikale optredens.

Omdat het verloop van de coronacrisis onvoorspelbaar is, heeft Rotary besloten dit jaar dit evenement af te gelasten.