Roefeldag weer groot succes

Op zaterdag 22 juni werd de jaarlijkse Roefeldag weer gehouden in Dalen. Ruim 40 kinderen uit groep 7 en 8 van de basisschool kregen weer de kans om bij verschillende bedrijven een kijkje achter de schermen te nemen en te roefelen (Vlaams voor snuffelen) aan het bedrijfsleven.

Snuffelen bij bedrijven tijdens Daler Roefeldag

Maar liefst elf bedrijven openden hun deuren voor groepjes van 5 of 6 kinderen: Sportcentrum Dalen, Scholten Cycling, Provincie Drenthe, Selkersgoorn, Curatio, Brandweer Coevorden, Body & Mind, Bakker Eising, Praktijk Rooskleurig en de beide vestigingen van Groenoord.

Ze vertelden de kinderen alles over het reilen en zeilen van hun bedrijf en zetten ze natuurlijk ook aan het werk! Bij de bakker hielpen de kinderen mee in de winkel, bij de brandweer oefenden ze met de brandweerspuit en bij de Provincie Drenthe gingen ze als archeoloog aan de slag. Er werd gevoetbald met bladblazers, rondgereden op enorme tractors en grasmaaiers, gewerkt aan de beste versie van jezelf, geoefend met de tillift, ontspannen én afzien bij de sportieve bedrijven, geoefend met een kraanwagen… en vooral genoten! De dag werd afgesloten met versgebakken hamburgers, mogelijk gemaakt door de PLUS en de OVD.

Hieronder vind je vast een voorproefje van de foto’s. Meer foto’s zijn te vinden in het fotoalbum.

Dank aan alle bedrijven die hun deuren openden, aan de PLUS en aan de OVD. Zonder jullie was deze waardevolle dag niet mogelijk geweest!

Wil jij volgend jaar ook meewerken aan de Roefeldag? Zet zaterdag 20 juni dan vast in je agenda!