Repair Café Dalen gaat in maart van start!

Op donderdagmorgen 19 maart start het Repair Café Dalen in de bibliotheek.

Het Repair Café in de bibliotheek is geopend van 9.30 uur tot 11.45 uur en wordt eens per twee weken gehouden.

Initiatiefgroep

Knels Lameris heeft samen met Jans Gossen, Marcel Buijs en Gert Meijering het Repair Café Dalen voorbereid.

“We willen met het Repair Café laten zien dat repareren leuk is en vaak heel makkelijk”. Ze wijzen erop dat repareren ook geld en kostbare grondstoffen bespaart, en bijdraagt aan de beperking van de CO2-uitstoot.

Het Repair Café is een activiteit voor en door Dalenaren. Er is daarom gekozen voor een laagdrempelige, goed bereikbare ruimte in het midden van ons dorp: de bibliotheek.
De bezoekers gaan samen met de deskundige aan de slag met de reparatie, zodat je er ook zelf iets van opsteekt.

Vrijwilligers

En het is er gezellig, want het Repair Café is, behalve een ochtend om spullen te repareren, ook een gelegenheid om buurtgenoten te ontmoeten en zo nieuwe contacten op te doen.

Het Repair Café is nog op zoek naar vrijwilligers die goed met de naaimachine om kunnen gaan om mensen te helpen met naaiklussen zoals het repareren van kleding en het inzetten van ritsen.

Spullen niet weggooien

Door repareren te promoten, wil Repair Café Dalen bijdragen aan het verkleinen van de afvalberg. Dat is hard nodig. In Nederland, dus ook in Drenthe gooien we ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. Helaas denken veel mensen niet meer aan repareren en gooien ze kapotte spullen gewoon weg. “Met het Repair Café willen we daar verandering in brengen.”

Repareren in plaats van weggooien helpt mee aan de beperking van CO2-uitstoot. Want bij het fabriceren van nieuwe producten – en het recyclen van oude – komt CO2 vrij.

Het concept Repair Café is in 2009 bedacht door Martine Postma, destijds journalist/publicist in Amsterdam en Peter van Vliet, sustainability accelerator in Groningen.

Logo Repair Café Dalen