Renate Nijenbanning wint fotowedstrijd van september

Met haar foto van de Oude Dalerveensestraat met mist heeft Renate Nijenbanning uit Den Hool de SamenDalen-fotowedstrijd van september gewonnen. De jury, bestaande uit een aantal fotografen uit de fotogroep van SamenDalen heeft de foto’s uit het album besproken en is tot de keuze gekomen voor deze foto.

Fotografie

Renate komt regelmatig op de Oude Dalerveensestraat als ze haar dochter naar het voetbal op de ijsbaan brengt en had al bedacht dat dit een goede fotoplek is. Die ochtend was er mooi licht en een beetje mist, dus eerst de kinderen naar school en dan met de camera richting Oude Dalerveensestraat.
En met succes dus, met deze bijzondere foto van lichtstralen tussen de bomen.

Renate, tandartsassistente en moeder van twee kinderen, is sinds deze zomer weer meer gaan fotograferen, gewoon omdat je veel minder kunt ondernemen door corona.

Ze heeft een camera met een sterke zoomlens, die je overal mee naar toe kan nemen; ook fijn dat je niet steeds lenzen hoeft te verwisselen. Deze zomer heeft ze een cursus gevolgd bij Zwep-fotografie in Schoonebeek, vooral om haar camera beter te leren kennen.

Renate fotografeert alles, van portretten tot vogels en landschappen; ze is regelmatig te vinden in een vogelhut en haar foto’s plaatst ze op haar Facebookpagina. In september was dus de Oude Dalerveensestraat aan de beurt.

Maureen van ByMaufies

De prijs voor deze foto is beschikbaar gesteld door Maureen Kamer van ByMaufies. Maureen is diëtiste en werkt in het Paramedisch Centrum aan de Hoofdstraat. Maar ze vindt het ook erg leuk om in de keuken te staan, om lekker te koken, zowel gezond als ongezond.

Bij Maureen kun je terecht voor taarten en lekkers. Juist in deze tijd is het extra leuk om mensen te verrassen, gekoppeld aan lekker eten!

Wil je meer van Maureen weten, kijk dan naar haar bedrijfsreportage.

Fotowedstrijd SamenDalen

SamenDalen feliciteert Renate van harte met haar mooie foto en bedankt Maureen voor het beschikbaar stellen van de prijs.

De fotowedstrijd gaat natuurlijk verder. Wil je meedoen in oktober? Stuur je foto dan in naar redactie@samendalen.nl De eerste inzending is al binnen. Je kunt insturen tot 24 oktober. Alle informatie over de fotowedstrijd vind je via de link naar dit bericht.

De inzendingen van september kun je via deze link bekijken in het fotoalbum september.