PWZ Zuidenveldtour

Op zaterdag 18 september wordt de 29ste editie van de PWZ Zuidenveldtour gehouden. De organisatie is in handen van de Stichting Promotie Wielersport Zuidenveld in samenwerking met Wielersportvereniging Emmen en Stichting Dalen Promotie.

De wedstrijd gaat over een afstand van 200 km. De ploegenpresentatie start vanaf 11.15 in het centrum van Dalen. De finish is om ca. 16.30 uur in Nieuw Amsterdam.

Deelnemers

De eerste editie was in 1992 met de later als topsprinter bekend geworden Jeroen Blijlevens als winnaar. In maar liefst elf ritten in de Giro, de Vuelta en de Tour de France kwam hij nadien als profwielrenner als eerste over de streep.

De wedstrijd door Zuidoost-Drenthe heeft altijd grote aantrekkingskracht op ploegen uit het binnenland, maar zeker ook op buitenlandse teams. Wie de Zuidenveldtour wint, trekt de aandacht van profploegen en is verzekerd van een vergrote kans op een profcontract. Naast buitenlandse ploegen nemen ook plaatselijke en regionale renners deel.

Op dit moment hebben zich 21 ploegen ingeschreven. Uniek is de deelname van acht buitenlandse ploegen uit zeven landen. Ploegen zijn onder andere Metec, Volker Wessels en het John Deer Cycling Team en uit Canada X-Speed United.

Start in Dalen

Net als andere jaren is de start om 12.00 in het centrum van Dalen. De finish is rond 16.30 uur aan de Vaart NZ in Nieuw-Amsterdam. Het parcours is dit jaar uitgebreid met de Muur van Emmen, waar het peloton serieuze hoogtemeters voor de kiezen krijgt.

Meer informatie, inclusief de route van 200 km met verwachte doorkomsttijden, staat op www.zuidenveldtour.nl

Wegafsluiting

Tussen 11.00 uur en 12.00 uur zijn de volgende straten afgesloten:

-Hoofdstraat vanaf de Kruisstraat tot aan de Spil
-Stationsstraat vanaf De Brinken tot aan de Hoofdstraat
-Oude Dalerveensestraat vanaf De Brinken tot aan de Hoofdstraat.

De omleidingen worden aangegeven met gele pijlen.

Media-aandacht

De wielertour komt volop in de aandacht van de regionale media. Podium TV en RTV Drenthe hebben hun medewerking toegezegd.