PWZ-Wielertour van start in Dalen

De PWZ-Wielertour is vanmorgen van start gegaan vanaf de Hoofdstraat in Dalen. Op het marktplein werd hard gewerkt aan de voorbereidingen. Vlak voordat de straten werden afgesloten kwam een peloton motoragenten het dorp binnen. Zij begeleidden de tocht over ruim 200 km door vooral Zuid-Oost Drenthe. In de route zat een klim, de Muur van Emmen en een kasseienparcours bij Gees.

Ploegenpresentaties

Alle deelnemende ploegen presenteerden zich op het podium op de markt. Regionale ploegen als De Peddelaars uit Hoogeveen, Wielersportvereniging Emmen en de Kannibaal uit Peize, onder meer ploegen uit Friesland, Overijssel en Gelderland. Ook was er een sterk internationaal veld met ploegen uit Polen (met ondermeer de huidige Poolse kampioen), Denemarken, België, Tsjechië, Duitsland, Canada en Venezuela.

Na het voorstellen van de ploegen ging de ronde precies om 12.00 uur van start met het startschot van rondemiss Xiamara Boxem uit Nieuw Amsterdam. Tot hilariteit van de renners begon het meteen met een valpartijtje vanwege een bidon.

Hieronder een keuze uit de foto’s. Veel meer foto’s zijn te vinden via deze link naar het fotoalbum.