Provincie opent infocentrum Hunebed Highway; open dagen op 22 en 23 februari

De provincie heeft een nieuw informatiecentrum langs de N34, de Hunebed Highway, in het pand van Bouwkundig Ontwerp- en Adviesbureau Heijnen op bedrijventerrein Kleine Veld 37 in Dalen. Aanstaande vrijdag en zaterdag zijn er open dagen met archeologie-excursies.

In dit informatiecentrum kunnen belangstellenden terecht met vragen over de projecten. Er zijn plannen en kaarten van de projecten te bekijken. Ook is er informatie over het archeologisch onderzoek dat momenteel plaatsvindt. De provincie houdt er vrijdag 22 en zaterdag 23 februari open dagen over archeologie. Van 10.00 tot 16.00 uur start er elk uur een presentatie in het informatiecentrum. Aansluitend zijn er vondsten te bekijken en rijdt er een bus naar de opgraving. Daar vertellen archeologen meer over hun werk en de betekenis van de vondsten. Kinderen kunnen met een metaaldetector naar sporen zoeken. Na afloop krijgen ze een archeologiediploma. Vergeet niet om waterdicht schoeisel mee te nemen.

Vanuit basisscholen is er belangstelling om wegenprojecten te bekijken. Voor leerlingen worden rondleidingen verzorgd vanuit het informatiecentrum. Daarnaast hebben verenigingen de mogelijkheid om het informatiecentrum te bezoeken. Wie meer informatie wil, kan mailen naar N34@drenthe.nl of bellen naar het Klantcontactcentrum van de provincie, 0592-365555.

Bron: Coevorden huis aan huis
Foto: Provincie Drenthe