Programma Aardgasvrije wijken: nieuwsbrief

Het Project Aardgasvrije wijken heeft een nieuwsbrief uitgebracht. In dit bericht de belangrijkste onderwerpen uit de nieuwsbrief. Wil je de hele nieuwsbrief lezen, ga dan verder via deze link.

Techniek uitgelicht: infraroodpanelen

Infraroodpanelen (IR-panelen) zijn een vorm van directe elektrische verwarming. Een paneel zet een deel  van de elektriciteit om in infraroodstraling en een (bij voorkeur klein) deel in convectiewarmte. De straling zorgt voor plaatselijke verwarming, die door veel mensen als comfortabel wordt ervaren. Infrarood panelen gebruiken veel elektriciteit. Als hoofdverwarming zijn infraroodpanelen daarom alleen bruikbaar in goed geïsoleerde gebouwen. De panelen zijn als bijverwarming goed te gebruiken voor ruimtes die je maar een deel van de tijd verwarmt, of voor koude hoeken in een verwarmde ruimte. Als in een buurt veel eigenaren voor deze techniek kiezen is verzwaring van het elektriciteitsnet nodig. 
Lees het hele artikel over infraroodpanelen via deze link.

Campagne: Hoe aardgasvrij ben jij?

De eerste stap naar gasvrij is goede isolatie. Daarmee bespaar je energie en dus geld. Hoe goed is jouw huis al geïsoleerd?

Wij zetten alles voor je op een rij. En helpen je om de eerste stappen te zetten. Wil je kans maken op gratis isolatie? Doe mee met de winactie en maak kans op een isolatievoucher t.w.v. € 2000,- !
Lees alle tips via deze link naar de campagnewebsite.