Profiel nieuwe burgemeester: denk mee!

Bericht van de voorzitter vertrouwenscommissie Gemeente Coevorden, Margriet Fissering

Aan de inwoners van de gemeente Coevorden,

Zoals jullie misschien al gelezen of gehoord hebben, stopt burgemeester Bert Bouwmeester op 1 oktober met het burgemeesterschap van onze gemeente. Na drie termijnen vindt hij het tijd voor een nieuwe kandidaat. En daar gaan we naar op zoek!

Hiervoor bestaat een formele procedure met een rol voor de gemeenteraad, voor de commissaris van de Koning én voor de minister.

Kort samengevat is er een zogeheten ‘vertrouwenscommissie’ met de fractievoorzitters uit de gemeenteraad en een wethouder als adviseur. Ik ben daar voorzitter van.

Onze commissie stelt het profiel op van de kandidaat die we graag willen hebben. Hiervoor roepen we graag de hulp in van zoveel mogelijk inwoners.

Meedenken over het profiel

Welke eigenschappen moet deze burgemeester hebben? Wat vinden we belangrijk? U als bestuurslid van een dorps- of wijkvereniging heeft vaak te maken met de gemeente. U heeft ongetwijfeld ideeën over eigenschappen waaraan de nieuwe burgemeester moet voldoen.

We vragen u daarom of u de enquête op onze website wilt invullen én deze te verspreiden onder uw leden en andere inwoners. Hoe meer mensen de enquête invullen, hoe beter we als vertrouwenscommissie kunnen meenemen wat de wensen van de inwoners zijn. De enquête vindt u via deze link op de website van de gemeente.

De vragenlijst is ook te vinden op de gemeentepagina in de Coevorder Courant. Uitknippen en insturen kan dus ook. Daarop staat ook -net als op de website- een uitgebreide uitleg over de procedure.

Gesprek met de vertrouwenscommissie

Zit u in een bestuur en wilt u als bestuur uw wensen graag in een gesprek met de vertrouwenscommissie toelichten? Dat kan. Neem dan contact op met de secretaris van de vertrouwenscommissie, de heer M. Frensel. Hij is bereikbaar via m.frensel@coevorden.nl of 06-24164892.

Meer informatie

Alvast hartelijk dank voor jullie medewerking en kijk dus vooral de website voor meer informatie.

Met vriendelijke groet,

Margriet Fissering

Voorzitter vertrouwenscommissie Gemeente Coevorden