Politieberichten

Beste bewoners,

Maandelijks ( in de eerste week van nieuwe maand ) zal ik u middels politieberichten informeren over politie-inzet in het dorp. U zult begrijpen dat omwille van privacy niet alles genoemd kan worden. Tevens zal ik bijzonderheden / trends benoemen. Voor vragen of contact zie bereikbaarheid politie.

Reinier Visser, wijkagent

Politieberichten

Op 16 juni 2021 heeft er aan de Burg. ten Holteweg een poging tot oplichting plaatsgevonden. Meldster bood via Marktplaats een paar nieuwe schoenen aan. Hierop verscheen een persoon die de schoenen wilde kopen. Persoon gaf meldster een aantal briefjes van 50 euro. Meldster gaf aan dat ze gelijk door had dat het valse briefjes van 50 euro waren. Meldster is achter de persoon aangerend en heeft de briefjes teruggeven. Persoon is zonder zijn aankoop vertrokken. Ondanks dat wij meldster geloven, kunnen wij niet wettig vaststellen of er sprake is geweest van een strafbaar feit. Het briefgeld kunnen wij immers niet meer op echtheid onderzoeken.

Op zondag 20 juni omstreeks 08:35 uur moest de politie uitrukken voor een in brand staande dixi aan de Vossebelt in Dalen. De brandweer heeft de brand geblust. Politie vond aanwijzingen voor brandstichting en is een onderzoek gestart waarbij camerabeelden zijn gevorderd.

Op 29 juni werd op de Brug. Bouwmeesterstraat een persoon aangesproken door twee jonge mannen. Deze mannen wilden de persoon een pannenset verkopen. Beide mannen waren zeer opdringerig. De verkoop heeft niet plaatsgevonden. Politie heeft naar het voertuig uitgekeken, maar niet aangetroffen. Het kenteken van het voertuig is bij de politie bekend. Advies van politie: koop nooit een pannenset aan huis. De pannenset is van slechte kwaliteit en wordt voor veel te hoge prijs aangeboden. Koop daarom uw pannen gewoon in de winkel.

De politie had het verder behoorlijk druk met bemiddelingen, burenruzies, relatieproblemen en andere hulpverleningstaken. Vanwege privacy worden deze meldingen hier niet genoemd.

Inbraken

Er zijn in de maand juni geen inbraken geweest.

Geluidsoverlast

Politie heeft in de maand juni behoorlijk veel meldingen van geluidsoverlast ontvangen. Als je in de bouw woont, ontkom je niet aan lawaai in de buurt. Echter heb je als buur wel de plicht om onrechtmatige hinder te voorkomen. Een keer een verjaardagsfeestje valt uiteraard niet onder onrechtmatige hinder, het vaak en langdurig afspelen van muziek bijvoorbeeld wel. Je hebt als buren de plicht om ervoor te zorgen dat de overlast / hinder zo beperkt mogelijk blijft.

Diefstallen zitmaaiers

Wij zien in de gemeente Coevorden een toename van het aantal diefstallen van zitmaaiers. De zitmaaiers worden voornamelijk uit schuren weggenomen. Mocht u een zitmaaier hebben, zorg dan dat de schuur deugdelijk is afgesloten. Mogelijk kunt u ook de zitmaaier extra beveiligen door middel van een kettingslot of een wielklem. Bij verdachte situaties bel direct politie!

Oplichting

Bij oplichting via de WhatsApp gaat het vaak om een ‘familielid’ die dringend geld nodig heeft. Via een appje laten ze weten dat ze een nieuw nummer hebben. Soms ziet u daadwerkelijk een foto van het familielid. Deze wordt dan, evenals informatie over familierelaties, van sociale media gehaald. Scherm daarom je sociale media af voor onbekenden. Maak nooit geld over. Als een familielid in de problemen zit, vinden ze u echt wel op een andere manier!

Een ander manier van oplichting is dat u wordt gebeld door ‘uw bank’. Een persoon doet zich dan voor als medewerker van de fraudehelpdesk en geeft aan dat door fraude uw geld in gevaar is. Na een geraffineerd verhaal vragen ze naar uw pincode of om dringend geld over te maken. Een bank zou hier nooit naar vragen! Mocht u het niet vertrouwen, bel dan altijd met het juiste telefoonnummer naar de bank.

Bereikbaarheid politie

Ik ben te bereiken via het algemene politienummer 0900-8844. Geef aan dat u wijkagent Reinier Visser wilt spreken. U wordt dan met mij doorverbonden of ze maken een afspraak om u terug te bellen.

Geen spoed, wel politie? Bel met 0900-8844.

Voor spoed geldt altijd 112

Verder ben ik te volgen om Instagram via wijkagent_dalen_oosterhesselen.

Meld Misdaad Anoniem

Dit betreft het meldpunt waarbij je anoniem informatie kunt geven over criminaliteit en misdaad. Meld misdaad anoniem is te bereiken op telefoonnummer 0800-7000 of via meldmisdaadanoniem.nl