Politieberichten juli / augustus

Beste bewoners,

Maandelijks (eerste week van de nieuwe maand) zal ik u middels onderstaande informeren over politie-inzet in het dorp. U zult begrijpen dat omwille van privacy niet alles genoemd kan worden. Tevens zal ik bijzonderheden/ trends benoemen. Voor vragen of contact zie bereikbaarheid politie.

Politieberichten juli/ augustus 2023

Evenement Weijdepop / Pearl Village Dalen.
In het weekend van 7 t/m 9 juli werd het festival Weijdepop / Pearl Village georganiseerd. Op het festivalterrein zijn geen noemenswaardige incidenten geweest. Politie heeft het vrijdagnacht druk gehad met een vervelende jeugdgroep. In goed overleg heeft de organisatie besloten om deze jeugdigen de toegang voor de rest van het weekend te ontzeggen. Zowel de zaterdag als de zondag zijn verder rustig verlopen. De politie is zeer tevreden over de organisatie en de samenwerking.

Diefstal fiets(en)
In de nacht van zaterdag 8 juli tussen 01:00 en 03:00 uur is aan de Hoofdstraat een fiets van de oprit gestolen. Het betreft een herenfiets van het merk gazelle, type Orange C7.

Tussen zaterdag 8 juli rond 22:00 en zondag 9 juli rond 1:15 uur is er eveneens een fiets weggenomen van het festivalterrein aan de Reindersdijk. Dit betreft een elektrische fiets van het merk Sparta, type A-shine M7b zwart van kleur.

Bedrijfsinbraak
Tussen vrijdag 14 juli om 03:00 uur en vrijdag 14 juli om 04:00 uur heeft er aan het Kleine Veld te Dalen een bedrijfsinbraak plaatsgevonden. Dader(s) hebben zich de toegang verschaft door enkele damwandplaten los te schroeven en te verbuigen.

Autobrand
Op zaterdag 15 juli omstreeks 15:00 uur is er aan de Dalerveensestraat een auto uitgebrand. Volgens de bestuurder ontstond de brand tijdens het rijden.

Brandstichting
Op zaterdag 15 juli omstreeks 19:30 uur zagen collega’s aan de Vossebelt een dukdalf in brand staan (zie foto, ik moest ook Googelen). Er is hier sprake van brandstichting. Mocht iemand hier informatie over hebben, dan graag contact met mij opnemen.

Ongeval
Op 16 juli heeft er aan de Coevorderweg een aanrijding plaatsgevonden waarbij een persoon ernstig gewond is geraakt. Deze persoon reed op een scooter en zijn ‘vrienden’ die ter plaatse waren, wilden niets verklaren. Een deel van de scooter is later in het veld teruggevonden, het andere deel is vermoedelijk door vrienden weggemaakt. Er zijn dus nog wat losse eindjes in deze verkeerszaak.

Rijden onder invloed
Op 18 juli zag de politie in Dalen een voertuig rijden waarbij de bestuurder vermoedelijk onder invloed van alcohol reed. De bestuurder doorstond de blaastest niet, waarna een onderzoek werd ingesteld. De bestuurder blies op het politiebureau 1280 ugl, dat is 6 keer de toegestane hoeveelheid. Het rijbewijs is per direct ingevorderd en proces-verbaal rijden onder invloed van alcohol volgt.

Diefstal fiets en goederen
In de nacht van zaterdag 22 juli op zondag 23 juli zijn er aan de Bente een fiets, een jas en een iPad weggenomen. Diezelfde nacht is er een Franssprekend persoon in de tuin aangetroffen. Vermoedelijk is dit de dader. De fiets is later teruggevonden, de overige goederen niet. De dader is zeer waarschijnlijk met de trein vertrokken.

Woninginbraak
Tussen zondag 6 augustus 17:00 en dinsdag 8 augustus 15:15 uur is er aan de Bente in Dalen een inbraak in een woning geweest. Dader(s) hebben zich de toegang verschaft door een toegangsdeur te forceren. Er zijn voornamelijk sieraden en laptops weggenomen. Door politie zijn enkele sporen veiliggesteld.

Drie (3) aanhoudingen na bedrijfsinbraken
Op 24 augustus ontving de politie een melding dat er aan het Kleine Veld een bedrijfsinbraak gaande was. Op camerabeelden waren meerdere personen te zien. De politie heeft met meerdere eenheden de vluchtroutes dichtgezet. Verdachten zouden het achterliggende maisveld in zijn gevlucht. Door een politiehelikopter is bijstand verleend. De heli kon middels de warmtebeeldcamera meerdere verdachten opsporen. Deze zijn door collega’s uit het maisveld gehaald. Een van de verdachten wilde niet meewerken en is door de diensthond ‘gevonden’. Deze verdachte is op het politiebureau aan zijn verwonding(en) behandeld. Later bleek dat er bij drie bedrijven was ingebroken en dat er in totaal vijf verdachten waren. Helaas zijn er dus twee ontkomen. Het vermoeden bestaat dat deze groep verantwoordelijk is voor heel veel bedrijfsinbraken. De verdachten zitten vast en het onderzoek loopt nog steeds.

Verdachte situatie
Op 24 augustus ontving de politie ’s nachts een melding dat er aan de Noordwijk een verdacht persoon in de tuin zou lopen. Er werd logischerwijs een link gelegd met een eerdere inbraak waarbij twee verdachten zijn ontkomen. De politie heeft naar de omschreven persoon uitgekeken, maar niet getroffen.

‘s Morgens ontving de politie wederom een melding van een verdacht persoon aan de Waag. Gezien het omschreven signalement ging het om dezelfde persoon. De politie trof de persoon aan op het terras van de Baander. Bleek te gaan om een Bulgaar zonder vaste woon- of verblijfplaats. De politie heeft deze man vriendelijk verzocht om naar een daklozenopvang te gaan.

Eenzijdig ongeval
Op 24 augustus vond er op de Burg Fonteinstraat/ rotonde Wachtum een eenzijdige ongeval plaats. De bestuurder had in plaats van het rempedaal het gaspedaal ingetrapt. De bestuurder heeft hierdoor meerdere verkeersborden en verkeersgeleiders geraakt.

Woninginbraken
In de maanden juli / augustus is er in Dalen 1 woninginbraak geweest.

Schuurinbraken.
In de maanden juli / augustus zijn er in Dalen GEEN schuur/ garage inbraken geweest.

Oplichting/ Cybercrime
In de maanden juli / augustus is er in Dalen 1 keer aangifte gedaan ter zake (poging)oplichting.

Bereikbaarheid politie
Ik ben te bereiken via het algemene politienummer 0900-8844. Geef aan dat u wijkagent Reinier Visser wilt spreken. U wordt dan met mij doorverbonden of ik krijg een verzoek om u terug te bellen.

Geen spoed, wel politie? Bel met 0900-8844. Voor spoed geldt altijd 112

Verder ben ik te volgen op Instagram via wijkagent_dalen_oosterhesselen.

Meld Misdaad Anoniem
Dit betreft het meldpunt waarbij je anoniem informatie kunt geven over criminaliteit en misdaad. Meld misdaad anoniem is te bereiken op telefoonnummer 0800-7000 of via meldmisdaadanoniem.nl