Politieberichten februari

Beste bewoners,

Maandelijks (eerste week van nieuwe maand) zal ik u middels onderstaande informeren over politie-inzet in het dorp. U zult begrijpen dat omwille van privacy niet alles genoemd kan worden. Tevens zal ik bijzonderheden/ trends benoemen. Voor vragen of contact zie bereikbaarheid politie.

Februari was (gelukkig) een zeer rustige maand.

Poging tot inbraak schuur
Begin februari is er aan de Reindersdijk een poging tot inbraak in een schuur geweest. Hierbij is een donker gekleurde bus gezien.

Diefstal auto-katalysator
Op donderdag 16 februari is er aan de Kymmelskampen een katalysator gestolen.

Rijden zonder rijbewijs
Op zondag 19 februari omstreeks 02:30 uur is in Dalen een bestuurder bekeurd voor het rijden zonder rijbewijs. Bij een volgende constatering gaan wij over tot inbeslagname van het voertuig.

Aanrijding materieel
Op dinsdag 21 februari om 0:08 uur heeft er aan de Achterloo een aanrijding materieel plaatsgevonden. Bestuurder verklaarde dat voertuig in de bocht slipte. Bij de aanrijding zijn een lantaarnpaal en een stenen muurtje gesneuveld.

Aanrijding fietser vs speed-pedelec
Op donderdag 23 februari rond 18.00 uur heeft er een aanrijding tussen een fietser en een bestuurster van een speed-pedelec plaatsgevonden op de Hoofdstraat in Dalerveen. De bestuurster van de speed-pedelec is gestopt en nadat er zorg was voor de gewonde dame op de fiets is zij verder gegaan. Wij komen graag in contact met de bestuurster van de speed-pedelec. Bent u, of kent u deze bestuurster, neem dan contact op met de politie op 0900-8844 en vermeld het registratienummer 2023049245.

Woninginbraken
In de maand februari zijn er in Dalen GEEN woninginbraken geweest.

Schuurinbraken
In de maand februari is er in Dalen 1 POGING tot schuurinbraak geweest.

Oplichting / Cybercrime
In de maand februari is er in Dalen 1 aangifte gedaan ter zake POGING WhatsApp oplichting.

Bereikbaarheid politie
Ik ben te bereiken via het algemene politienummer 0900-8844. Geef aan dat u wijkagent Reinier Visser wilt spreken. U wordt dan met mij doorverbonden of ik krijg een verzoek om u terug te bellen.

Geen spoed, wel politie? Bel met 0900-8844. Voor spoed geldt altijd 112

Verder ben ik te volgen op instagram via wijkagent_Dalen_Oosterhesslen.

Meld Misdaad Anoniem
Dit betreft het meldpunt waarbij je anoniem informatie kunt geven over criminaliteit en misdaad. ‘Meld misdaad anoniem’ is te bereiken op telefoonnummer 0800-7000 of via meldmisdaadanoniem.nl