Politieberichten december 2022

De maandelijkse politieberichten en een Nieuwjaarswens.

Beste bewoners,

Januari 2023 is al enige tijd onderweg. Toch wil ik van deze gelegenheid gebruik maken om u een heel gelukkig, gezond en veilig 2023 te wensen. Ook in 2023 staan wij voor u klaar om veiligheid en leefbaarheid te waarborgen. Door personele bezetting zal ik in 2023 wel wat minder uren voor de wijk krijgen. Dit betekent niet dat ik er niet ben, maar dat ik voor andere zaken/diensten word ingezet. Ik blijf ten allen tijde de wijk op bijzonderheden / trends monitoren en waar nodig speel ik hier op in.

Het is mogelijk dat ik door b.v. nachtdiensten later met u contact opneem dan de gebruikelijke 48 uur. Ook de politieberichten kunnen (zoals nu) wat verlaat zijn. Qua veiligheid zal er voor u niets veranderen, er rijdt altijd een politieauto in de omgeving die beschikbaar is voor spoedmeldingen. Blijf vooral verdachte situaties melden en wilt u advies of wilt u de politie spreken neem dan vooral contact met mij op. 

Dan nu de Politieberichten van december 2022:

Maandelijks (de eerste week van de nieuwe maand) zal ik u middels onderstaande informeren over politie-inzet in het dorp. U zult begrijpen dat omwille van privacy niet alles genoemd kan worden. Tevens zal ik bijzonderheden / trends benoemen. Voor vragen of contact zie bereikbaarheid politie.

Mishandeling.
Op 1 december heeft er aan de Burg. ten Holteweg een mogelijke mishandeling plaatsgevonden. Na een aangifte is de politie een onderzoek gestart.

Schuurbrand.
Op zaterdag 3 december 2022 omstreeks 20:15 uur ontving de politie een melding dat aan de Valsteeg in Dalen een schuur in brand zou staan. Het betrof een grote vrijstaande schuur. Ter plaatse bleek dat in de grote vrijstaande schuur enkele hooibalen in brand stonden. De brandweer heeft de hooibalen middels een shovel naar buiten gereden en de brand geblust. Door dit adequate optreden is het geen uitslaande brand geworden. Politie gaat uit van brandstichting. Mocht u omstreeks genoemd tijdstip in de omgeving verdachte personen hebben zien lopen, dan kunt u dit bij mij of via 0900-8844 melden. Ook andere tips zijn uiteraard welkom.

Containerbrand.
Op 5 december omstreeks 00:50 uur ontving de politie melding van een containerbrand aan de Burgermeester Fonteinstraat Dalen, locatie parkeerplaats tegenover Kleine Veld. Ter plaatse bleek dat de container voor oud papier in brand stond. De brandweer heeft de brand geblust. Ook hier is vermoedelijk sprake van brandstichting. Informatie en tips zijn zeer welkom.

Verdachte situatie.
Op zondag 4 december 2022 omstreeks 19:20 uur ontving de politie een meldingen van een verdachte situatie aan de Noordwijk kruising Thyakkerstraat in Dalen. Aldaar zouden twee personen zich verdacht ophouden. Tevens zou er een autotrailer met buitenlands kenteken bij betrokken zijn. Politie heeft ter plaatse de personen aan een controle onderworpen. Dit bleek allemaal in orde.

Woninginbraak.
Tussen dinsdag 6 december 12:45 uur en woensdag 7 december 2022 21:30 uur is er aan de Kolkakkers een woninginbraak gepleegd. Dader(s) had(den) zich de toegang tot de woning verschaft door een openslaand raam op de eerste verdieping open te breken. Dader(s) had(den) gebruik gemaakt van een voor de hand liggende trap. Er zijn door de dader(s) sieraden weggenomen. Politie is een onderzoek gestart en er zijn sporen veiliggesteld.

Vernieling auto door zwaar vuurwerk.
Tussen zondag 11 december 2022 om 22:00 uur en maandag 12 december 2022 om 06:00 uur is er aan het Dokter Christiaanplein in Dalen middels zwaar vuurwerk een auto vernield / beschadigd. Politie vond ter plaatse enkele stukjes van vermoedelijk een ‘Cobra’ Dit betreft een zwaar en illegaal stuk vuurwerk.

Verdachte situatie.
Op vrijdag 16 december 2022 omstreeks 04:15 uur ontving de politie een melding van een verdachte situatie aan de Emmerweg in Dalen. Ter plaatse bleek het te gaan om de krantenbezorger die kranten bij het ophaaldepot ophaalde. Melder bedankt voor zijn oplettendheid.

Woninginbraak.
Op zaterdag 17 december 2022 tussen 11:45 en 22:47 uur is er aan de Oude Dalerveensestraat een woninginbraak gepleegd. De dader(s) had(den) zich de toegang verschaft door het openbreken van een uitzetraam aan de linker achterzijde van de woning. Door de dader(s) zijn meerdere goederen en contant geld weggenomen. Politie is een onderzoek gestart.

Verlaten plaats ongeval.
Op zaterdag 24 december omstreeks 10.45 uur heeft er aan de Hoogehaar te Dalen een kleine aanrijding plaatsgevonden waarbij één van de betrokken partijen zonder gegevens achter te laten is vertrokken. Deze bestuurder, een forse man die in een kleine zwarte auto reed, is even gestopt om de tegenpartij uit te schelden en is daarna vertrokken. Het is verplicht om na een aanrijding gegevens uit te wisselen, de schuldvraag doet er even niet toe. Dit is aan de verzekering.

Verdachte situatie Verbindingsweg / de Steeg.
Op 28 december 2022 tussen 02:00 en 02:30 uur heeft een persoon meerdere bewoners aan Verbindingsweg wakker gemaakt door aldaar aan te bellen. Een persoon, die behoorlijk onder invloed was, wilde graag zijn telefoon opladen. De politie heeft de persoon gecontroleerd. Het bleek dat de persoon een lekke fietsband en een lege telefoon had. Hulp vragen is altijd goed, maar in dit geval had de jongeman toch een andere oplossing moeten bedenken. Politie heeft de jongeman veilig thuisgebracht en met de ouders een goed gesprek gevoerd.

Diefstal elektrische fiets.
Op 28 december 2022 is er bij de Selkersgoorn te Dalen een elektrische fiets weggenomen. De fiets is vermoedelijk in een blauwkleurige Citroën Berlingo ingeladen. Tips zijn zeer welkom.

Jaarwisseling.
De jaarwisseling is in de gehele gemeente Coevorden relatief rustig verlopen. Er hebben zich geen noemenswaardige incidenten afgespeeld.

!!LET OP!!
Ik zie een toename in het aantal fietsdiefstallen. Dit is eind december begonnen, maar zet zich in januari door. Het heeft onze aandacht. Ik verzoek u te letten op verdachte voertuigen en dan met name voertuigen waarin fietsen kunnen worden geladen. Bij verdachte situaties belt u 112! Om het de dader(s) het zo moeilijk mogelijk te maken kunt u het beste een fiets middels een hangslot aan een vast voorwerp bevestigen.

Woninginbraken.
In de maand december zijn er in Dalen twee woninginbraken geweest.

Schuurinbraken.
In de maand december zijn er in Dalen GEEN schuurinbraken geweest.

Oplichting / Cybercrime.
In de maand november zijn er in Dalen twee aangiftes gedaan ter zake oplichting. Hiermee is een schadebedrag van meer dan 2500 euro gemoeid.

Bereikbaarheid politie
Ik ben te bereiken via het algemene politienummer 0900-8844. Geef aan dat u wijkagent Reinier Visser wilt spreken. U wordt dan met mij doorverbonden of ik krijg een verzoek om u terug te bellen.

Geen spoed, wel politie? Bel met 0900-8844.

Voor spoed geldt altijd 112

Verder ben ik te volgen om Instagram via wijkagent_dalen_oosterhesselen.

Meld Misdaad Anoniem
Dit betreft het meldpunt waarbij je anoniem informatie kunt geven over criminaliteit en misdaad. Meld misdaad anoniem is te bereiken op telefoonnummer 0800-7000 of via meldmisdaadanoniem.nl