Politieberichten augustus

Beste bewoners,

Maandelijks (de eerste week van nieuwe maand) zal ik u middels onderstaande informeren over politie-inzet in het dorp. U zult begrijpen dat omwille van privacy niet alles genoemd kan worden. Tevens zal ik bijzonderheden / trends benoemen. Voor vragen of contact zie bereikbaarheid politie.

Politieberichten augustus

Diefstal katalysatoren
Tussen 3 en 4 augustus zijn er aan de Reindersdijk (Huttenheugte) meerdere katalysatoren gestolen. Deze katalysatoren zijn onder de auto weggeslepen. In katalysatoren zit een duur metaal wat weer wat geld kan opleveren. Helaas zijn de herstelkosten vaak honderden euro’s.

Diefstal veulen
Op zaterdag 6 augustus is er aan de Boekweitakkers Dalerveen een Veulen meegenomen. De eigenaar van het veulen deed aangifte van diefstal, waarna de politie een onderzoek is gestart. N.a.v. dit onderzoek is er op 7 augustus een verdachte aangehouden ter zake diefstal veulen. De Officier van Justitie heeft echter besloten om verdachte niet te vervolgen omdat het een civiele zaak betrof.

Rijden onder invloed
Op zaterdag 20 augustus werd op de Burg. ten Holteweg in Dalen een bestuurder staande gehouden. Uit een blaastest kwam naar voren dat de bestuurder mogelijk te veel had gedronken. Op het politiebureau blies de bestuurder 710 ugl terwijl 220 is toegestaan. Er is proces-verbaal opgemaakt en het rijbewijs is ingevorderd.

Auto-inbraken
In de maand augustus is er een forse stijging van het aantal auto-inbraken. In Dalen zijn op o.a. in de Riddermanstraat, Meester Cassatraat, Tjasker en Molenwijk auto-inbraken geweest. Ik vermoed dat dit het werk is geweest van een notoire auto-inbreker. Deze inbreker is onlangs aangehouden en zit nog vast. Nadien is het in de gehele regio Zuidoost Drenthe rustig qua auto-inbraken.

Verdacht voertuig carpoolplaats
In de maand augustus ontving ik meerdere berichten aangaande een Pools voertuig, welke op de vrachtwagenparkeerplaats nabij N34 zou staan. Aangezien er met het voertuig geen misdrijf was gepleegd, kon ik het voertuig niet laten bergen. De tenaamgestelde was niet bereikbaar. De gemeente heeft uiteindelijk het voertuig laten afslepen en in bewaring genomen.

Woninginbraken
In de maand augustus zijn er in Dalen GEEN woninginbraken geweest.

Schuurinbraken
In de maand augustus zijn er in Dalen GEEN schuurinbraken geweest.

Oplichting / Cybercrime
In de maand augustus is er in Dalen één aangifte gedaan ter zake oplichting.

Bereikbaarheid politie
Ik ben te bereiken via het algemene politienummer 0900-8844. Geef aan dat u wijkagent Reinier Visser wilt spreken. U wordt dan met mij doorverbonden of ik krijg een verzoek om u terug te bellen.

Geen spoed, wel politie? Bel met 0900-8844.

Voor spoed geldt altijd 112

Verder ben ik te volgen op Instagram via wijkagent_dalen_oosterhesslen.

Meld Misdaad Anoniem
Dit betreft het meldpunt waarbij je anoniem informatie kunt geven over criminaliteit en misdaad. ‘Meld misdaad anoniem’ is te bereiken op telefoonnummer 0800-7000 of via meldmisdaadanoniem.nl