Politieberichten

Beste bewoners,
Maandelijks (eerste week van de nieuwe maand) zal ik u middels onderstaande informeren over politie-inzet in het dorp. U zult begrijpen dat omwille van privacy niet alles genoemd kan worden. Tevens zal ik bijzonderheden/ trends benoemen. Voor vragen of contact zie bereikbaarheid politie.

Politieberichten april / mei 2024

Diefstal aanhangwagen
Tussen zondag 7 april 2024 18:00 en zaterdag 13 april 2024 9 uur is er aan de Dwarsdijk Dalerveen een aanhanger weggenomen. Betreft een aanhanger van het merk Saris met op de achterklep een sticker “Wieldraaijer aanhangwagens” Drouwenermond.

Oplichting c.q. bedreiging
Op 17 april ontving de politie een melding van mogelijke oplichting c.q. bedreiging. Ter plaatse het verhaal aangehoord. Bleek dat een bewoner de banken had laten reinigen door een ‘bedrijf’ dat bij hen aan de deur was geweest. Bij het terugbrengen van de banken werd een rekening van 1325 euro gepresenteerd. Tevens was er een stoel verkocht voor 1900 euro. Alles neigde naar oplichting en familie wilde de koop ontbinden. Echter wilde de verkoper hier niet aan meewerken en heeft enkele dreigende uitspraken gedaan. Hierop is de verkoper door de politie aangehouden ter zake bedreiging. Wees voorzichtig met verkopers aan de deur. Vertrouw je het niet, sluit dan ook geen overeenkomst af!

Aanrijding de Loo
Op woensdag 1 mei vond er op de Loo richting Coevorden een eenzijdige aanrijding plaats, waarbij een voertuig frontaal op een boom is gebotst. De bestuurder is gewond naar het ziekenhuis vervoerd.

Vernieling autoruit
Tussen donderdag 9 mei 13:10 uur en maandag 13 mei is er op de parkeerplaats nabij Meulenpad een autoruit vernield. Benadeelde heeft aangifte gedaan ter zake van vernieling. Er is echter geen zicht op dader(s).

Diefstal e-bike
Tussen zaterdag 11 mei 2024 18:40 en zondag 12 mei 00:40 uur is er bij treinstation Dalen een e-bike gestolen. De e-bike stond in de fietsenstalling treinstation Dalen. Betreft een zwarte e-bike van het merk Sparta.

Verdachte situatie/ in beslagname voertuig
Op zondag 26 mei 2024, omstreeks 00:40 uur zag de politie een voertuig dat inhaalde in de 30 km zone. Voertuig reed fors door en politie is gekeerd om bestuurder aan te spreken. Echter, het voertuig reed er op hoge snelheid vandoor. Op de Noordwijk heeft de bestuurder het voertuig in de berm geparkeerd en heeft de benen genomen. Politie heeft het voertuig in beslaggenomen en bestuurder wordt op later tijdstip door politie gehoord.

Overlast jeugdigen
Al enige tijd ondervinden bewoners van de Windmolen in Dalen hinder van jeugdigen die zich baldadig gedragen. Jeugd belt aan, loopt door de tuin, bonst tegen de ruiten en gooit ook etenswaren tegen de ruiten. Bewoners vinden het erg vervelend en zitten ’s avonds niet meer fijn in hun eigen woonkamer. Het betreft een groep jeugdigen van 6 tot 8 personen waarbij enkelen op fatbikes rijden. We zijn allemaal jong geweest, maar dit gaat te ver. Door hard op de ruiten te slaan is er inmiddels 1 ruit lek en bewoners kunnen niet meer rustig in eigen woonkamer zitten. Ik kom graag in contact met bewoners die mij meer kunnen vertellen over de jeugdigen.