Plastic zakken ook af te halen in Dalen

In de Gemeente Coevorden wordt plastic afval apart ingezameld. Hoe en wanneer dat gebeurt vindt u op de huis-aan-huis verspreide afvalkalender van Area Reiniging. Op onze pagina Praktisch kunt u vinden wanneer het afval bij u wordt opgehaald.

Afvalzakken voor plastic afval kunt u gratis afhalen op diverse locaties binnen de gemeente, zoals Hof van Coevorden en bij de gemeentewerf in Coevorden of Zweeloo.

Drogisterij Annico

In Dalen kunt u de plastic verzamelzakken ook afhalen bij Drogisterij Annico.

“Met het sluiten van De Spinde als locatie voor gemeentelijke diensten, was o.a. ook al het folderpunt van TIP overgegaan naar onze drogisterij. Daarnaast hebben we nu in overleg met AREA in onze winkel ook een afhaalpunt voor de ‘Plastic Verzamelzakken’, waar inwoners van de Gemeente Coevorden deze gratis kunnen afhalen”, vertelt Hanneke de Jonge van Drogisterij Annico.

Gescheiden afval

De gemeente Coevorden wil zoveel mogelijk gescheiden inzamelen. Dit sluit aan bij de doelstelling die in het Landelijk Afval Beheerplan is opgenomen. Om uw plastic verpakkingsafval gescheiden te houden en apart aan de weg te zetten gebruikt u de speciale “Plastic Heroes”-afvalzak.

Bron: Dalen.nu