Planning werkzaamheden verdubbeling N34

Maandagmiddag en -avond gaven medewerkers van de provincie Drenthe en aannemer BAM infra in het Infocentrum Hunebed Highway N34 in Dalen uitleg over de werkzaamheden, die de komende jaren gaan plaatsvinden i.v.m. de verdubbeling van de N34 tussen Coevorden en Emmen.
Tussen Dalen en Coevorden is de N34 komend jaar vier weekenden geheel gestremd. De eerste twee weekenden zijn vastgesteld: 6, 7 en 8 maart en 5, 6 en 7 juni. De andere twee zullen nog nader worden bepaald. Daarnaast zal het deel tussen Dalen en Holsloot langere tijd, voor een periode van twee weken, worden afgesloten.

Omleiding januari 2020

BAM Infra, de aannemer van het project,  begint vanaf 13 januari 2020 in de nachtelijke uren met de aanleg van de vangrail in de toekomstige middenberm. Verkeer vanaf Coevorden naar Holsloot wordt dan via de N863 (Coevorden-Schoonebeek) en de N853 (Schoonebeek-A37) omgeleid. Weggebruikers, die vanaf Emmen richting Coevorden rijden, zullen geen hinder ondervinden van deze werkzaamheden en kunnen het normale traject volgen.

Planning

Rondom Dalen staan de komende jaren volgende werkzaamheden op het programma:

januari – juni 2020: verdubbeling westelijke rijbaan N34
februari – juni 2020: aanleg van twee rotondes bij op- en afritten bij aansluiting Coevorden-Noord/viaduct De Ballast
februari – juni 2020: aanleg nieuwe afrit aan de westzijde van de N34 bij afrit Coevorden-Noord
juni – september 2020: aanpassen huidige rijbanen N34
juli – september 2020: nieuwe fietspaden bij Valsteeg Dalen
september 2020 – maart 2021: aanbrengen nieuw asfalt tussen Dalen en knooppunt Holsloot
februari – juli 2020: verlengen onderdoorgang De Mars
april – november 2020: nieuwbouw viaduct Valsteeg
juli – december 2020: verlengen onderdoorgang De Bente
december – april 2021: afbouw van de gehele aanpak tussen Coevorden en Holsloot

Petitie Dorpsbelangen Dalen

De vanuit Dorpsbelangen Dalen begonnen petitie om de provincie te overtuigen om alsnog geluidsschermen met daarin zonnepanelen langs de weg en het viaduct te plaatsen, lijkt weinig kans van slagen te hebben. De provincie verschuilt zich achter de wettelijke norm, die volgens de medewerkers van toepassing is voor het uitvoeren van extra maatregelen om de geluidsoverlast tegen te gaan. De uitleg van de provincie, dat er door gebruik van geluidsdempend asfalt minder geluidsoverlast zal ontstaan, werd door de aanwezigen sceptisch ontvangen.

Nadere informatie over de werkzaamheden zijn ook te vinden op de website van de provincie Drenthe