Optreden Drents Jeugdorkest marktplein Dalen

Het Drents Jeugdorkest geeft in Dalen op donderdag 18 juli een gratis toegankelijk openluchtconcert op het marktplein tijdens de Drentse Fiets-4-Daagse.
Het orkest bestaat uit ca. 50 jeugdige muzikanten die op een professionele en vakkundige wijze een prachtig stuk muziek brengen.
Op donderdag 18 juli zal er twee maal een concert worden gegeven: om 12.30 uur en om 14.30 uur. Telkens een programma van ca. een half uur.

Ontstaan Drents Jeugdorkest

Het Drents Jeugdorkest is ontstaan als gevolg van een project, genaamd het ‘Drents Wegwerp-Orkest’. Dit project was een initiatief van de toenmalige Culturele Raad voor Drenthe en de Samenwerkende Amateur Muziek Organisaties (SAMO). Voor dit project werd een orkest samengesteld van jeugdige amateurmuzikanten die in een korte repetitietijd, op een intensieve maar vooral aantrekkelijke manier, bezig konden zijn met het maken van muziek. Op deze manier verbetert de kwaliteit van de blaasmuziek in Drenthe. Dit is nog altijd het doel van het Drents Jeugdorkest.
Het oorspronkelijke idee was, dat dit Wegwerporkest een tijdelijk orkest zou zijn dat na afloop van het project zou stoppen. Echter, de muzikanten van dit project waren na afloop zo enthousiast dat ze massaal aandrongen het orkest in stand te houden. Aan deze oproep is gelukkig gehoor gegeven en er is besloten tot de oprichting van het Drents Jeugdorkest. Het allereerste concert dat werd gegeven door het Drents Jeugdorkest was op 1 januari 1989, ter gelegenheid van de eerste uitzending van Radio Drenthe. Hiermee was het Drents Jeugdorkest een feit.
Inmiddels bestaat het orkest al meer dan 30 jaar en is het nog steeds een jong en dynamisch orkest,vol met enthousiaste amateurmuzikanten. Het Drents Jeugdorkest heeft zijn naam weten te vestigen en is zeer bekend in Drenthe, maar ook daarbuiten. Het orkest heeft meegewerkt aan talloze projecten, prijzen gewonnen op internationale concoursen en concerten gegeven in binnen- en buitenland. De laatste jaren heeft het orkest bijvoorbeeld meegewerkt aan het project ‘Boulevard des Misères’ en ‘The Armed Man’. Meer informatie hierover is te vinden onder de desbetreffende kopjes.
De leden van het orkest zijn enthousiaste amateurmuzikanten in een leeftijdscategorie van 14 tot 30 jaar.

Bron: http://Dalen.nu