Oproep voor kunstprojecten in Dalen

Mijn naam is Ross Plowright. Ik ben een beeldend kunstenaar uit Australië. Vier jaar geleden ben ik naar Nederland gekomen om onder andere een muurschildering te maken in een horecagelegenheid in Zwolle. Ik heb een BA fine arts van de Curtin University, Western Australia en een BA design van de Glasgow School of Fine Arts. Tevens ben ik docent kunst op een internationale school in Arnhem. Mijn inspiratie haal ik vooral uit de wonderen der natuur en de fascinatie voor de dieren.

Kunstprojecten

Nederland bleek een land van mogelijkheden in de wereld van de kunst. Ik besloot te blijven. Nu, vier jaar later, heb ik al diverse keren (openbare) kunstprojecten mogen uitvoeren in Zwolle, Deventer en Dalen. Mijn laatste werk, een muurschildering op een buitenmuur van een pluimveeboerderij in Dalen, heb ik in overleg met eigenaren kunnen doen. Dit ook als promotie voor de boerderij. Het kostte me drie weken om het te voltooien. Mijns inziens vormt het een mooi contrast met het agrarische landschap.

Oproep

Ik zou graag meer kunstprojecten in Nederland willen opstarten en uitvoeren. Zeker in deze donkere dagen van de lockdown en de strenge winter denk ik dat we allen wel een opsteker kunnen gebruiken. Daarom hoop ik dat er belangstelling is om mijn boodschap van kleur, verbinding en positiviteit te mogen verspreiden.

Interesse? Neem dan contact op met

Ross Plowright
www.rossplowright.nl
06-14101935

Hieronder: video van ‘the making of’ de muurschildering

 

 

Ross Plowright

www.rossplowright.nl

06-14101935