Oproep Jongerenraad: wandelen en praten over klimaat

De Jongerenraad van de gemeente Coevorden roept jongeren op om mee te doen aan de wandeling van ‘Heel Holland hiked’ op 4 en 5 augustus. Je hebt dan de gelegenheid om te praten met mensen van de VN en het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Oproep Jongerenraad

“Heb jij 4 en 5 augustus niks te doen en ben jij jonger dan 30? Dan hebben wij een goed idee! Het team van Heel Holland Hiked gaat 523 kilometer door Nederland heen lopen. Daarbij worden jullie uitgenodigd om mee te doen. Tijdens het wandelen zijn er gesprekken over voornamelijk klimaat. Op 4 augustus lopen er verschillende VN ambassadeurs mee en iemand van het ministerie van buitenlandse zaken.”

Op 4 augustus wordt de 5e etappe gelopen, van Sleen naar Coevorden, over 21 kilometer. De tocht duurt ongeveer 5 uur.
Aanmelden voor deze wandeling kan via de website van Heel Holland Hiked.

Kun je niet op 4 augustus, dan kun je je ook opgeven voor de etappe van 5 augustus van Coevorden naar Hardenberg.

Gesprek in het gemeentehuis in Coevorden

Mocht je nou niet zo graag wandelen, of het komt niet goed uit, dan ben je rond 14:30 uur op 4 augustus van harte welkom op het gemeentehuis in Coevorden! Hier voert de Jongerenraad deze gesprekken over klimaat en jongerenparticipatie ook.

Voor het gesprek op het gemeentehuis kun je je aanmelden via de Facebookpagina van de Jongerenraad.

Heel Holland Hiked

Waarom dit initiatief? Binnen een paar decennia is de manier waarop jongeren natuur ervaren en begrijpen radicaal veranderd. Het lijkt compleet tegenovergesteld van generaties voor hen. Vandaag zijn veel jongeren zich bewust van de wereldwijde uitdagingen van het klimaat, maar hun fysieke contact, hun intimiteit met de natuur, is aan het vervagen. Dit terwijl juist verbinding met natuur ons laat inzien hoe belangrijk een gezond klimaat is en hoe belangrijk het is om dit te beschermen.

Een team van jongeren bereidt de wandeling voor. Je kunt ze volgen via hun instagramaccount.