Openluchtspel op het molenplein

Zaterdag 28 september trad Openluchtspel Zweeloo t.g.v. het 25 jarig jubileum van Museummolen ‘Jan Pol’ op met het blijspel ‘Opa Ziedspan’.
Er werd de hele dag driftig op buienradar gekeken. Kon het wel doorgaan? Gelukkig waren de vooruitzichten voor de avond redelijk.

Voorzitter Jack Lubberman heette ca. 150 toeschouwers welkom en wenste ze een mooie avond. Het stuk werd gespeeld op het molenplein met op de achtergrond de prachtig verlichte molen. Een heel mooi plaatje.

Opa’s Ziedspan

Het verhaal speelt zich af in een familie waar de onderlinge verhoudingen niet al te best  zijn. Opa Geert is een luie en verkwistende man volgens zijn schoondochter Martha. Zijn mobiele telefoon, laptop en motor (met zijspan) zijn haar een doorn in het oog. Zoon Mans waait met alle winden mee. En dan is er nog dochter Mieke die studeert in Italie en heeft regelmatig contact met opa Geert. Oma Jeichien is wat vergeetachtig en in de war en dat zorgt  voor komische situaties. Dan komt er een waarschuwing dat er inbrekers in de buurt zijn. Wat hebben opa en Mieke daar mee te maken?

Het publiek genoot met volle teugen, ondanks de af en toe vallende regen. Maar helaas…..halverwege het derde bedrijf gingen de hemelsluizen volledig open. Verder spelen ging niet meer. De spelers vluchtten naar binnen en de toeschouwers zorgden dat ze thuis kwamen. In de molen werden de spelers hartelijk bedankt met voor elke speler een bos bloemen. Toch kan Aold Daol’n terugkijken op een mooie avond, mede dankzij onze sponsoren: PLUS Assen, Bakkerij Kalkdijk, Lubberman, Sens Instoretail, Bouwbedrijf Johan Scholten, Drukkerij Edoprint Henk de Jonge en de BWB school.

Meer foto’s staan in het fotoalbum.