Openingsfeest Speeltuinen Dalen

Zaterdag 29 oktober is het dan zover: de feestelijke opening van twee nieuwe speeltuinen in Dalen.

Vier jaar geleden ontstond het plan om een speeltuin te maken bij de Kolkakkers. Het traject begon met het samenstellen van de Werkgroep Speeltuinen, het schrijven van een plan van aanpak en de samenwerking met Dorpsbelangen Dalen. In september 2019 is er een ontwerp-je-speeltuin-dag georganiseerd om de wensen van bewoners in kaart te brengen. Hiermee is de werkgroep aan de slag gegaan en heeft Boerplay mooie ontwerpen gemaakt. 

Vrijwilligers, donateurs en sponsoren

Het rondkrijgen van de financiering had een lange adem nodig. Dankzij vele donateurs, vrijwilligers én de hieronder genoemde fonsden/sponsoren is het gelukt! 

De Gemeente Coevorden, Provincie Drenthe, NAM, Ons Dalen, Dorpsbelangen Dalen, VSB fonds, Domesta, Stichting het Gehandicapte Kind, Stichting Platform Gehandicapten, Meyra, Jantje Beton, Postcodeloterij,  Rabobank, Jan Witvoet, Naober Makelaars, Venhorst Verzekeringen en Hypotheken, Kinderwereld, Bouwbedrijf Zweers, de Rollebol, Venhorst Makelaardij, Scholten Cycling, Auto Centrum Dalen, Huisartsenpraktijk Dalen, Ladies Circle Suydevelt, Rotary Club Coevorden,  Boorsma, Curatio en Boerplay.

We zijn erg dankbaar voor de steun en het vertrouwen die deze geldschieters hebben gehad in het ambitieuze project om twee speeltuinen te realiseren! 

Spelen, ontdekken, ontmoeten

In september 2022 zijn de hoveniers gestart met de aanleg. De speeltuin aan de Kolkakkers is aangelegd door Curatio. Hovenier Boorsma heeft de Stellingmolen aangelegd. Beide speeltuinen zijn mooie plekken geworden om te spelen, samen te komen, te ontdekken en te ontmoeten. 

Voor kinderen is het belangrijk om fijn buiten te kunnen spelen met voldoende uitdaging. De speeltoestellen zijn door Boerplay gemaakt van robiniahout. Daardoor hebben ze een natuurlijke uitstraling en passen ze perfect in de groene omgeving van de speeltuinen. 

Speeltuin Kolkakkers

De ontmoetingsplek aan de Kolkakkers is gericht op natuurbeleving. Er komen speelbosjes waar we hutten kunnen bouwen, een natuurbelevingspad met verschillende bloemen en planten en een blote-voetenpaadje. Ook komen er verschillende eetbare bloemen, planten en bomen die we kunnen bekijken, laten groeien en oogsten. Door het jaar heen zullen activiteiten worden georganiseerd voor jong en oud waarbij verbinding met elkaar en de natuur centraal zullen staan. Deze ontmoetingsplek is goed toegankelijk voor mensen met een beperking. De licht verharde paden zijn goed begaanbaar voor rolstoelen, rollators en kinderwagens. De picknickbank kan ook gebruikt worden door iemand in een rolstoel waardoor dit echt een ontmoetingsplek is voor iedereen.

Speeltuin Stellingmolen

De speeltuin bij de Stellingmolen heeft een actief karakter: de kabelbaan, balans- en klimtoestellen en crossbaan nodigen uit tot actief spelen. In de speeltuin komt een bankje waar volwassen kunnen plaatsnemen om te genieten van de activiteit in de speeltuin en voor een goed gesprek met elkaar. Over het pad dat naar het bankje toeloopt kunnen ook mensen met een rolstoel of rollator deze ontmoetingsplek goed bereiken.

Doe mee met de openingsoptocht!

Graag nodigen wij u uit op zaterdag 29 oktober om 14.00 uur in de speeltuin aan de Stellingmolen voor de feestelijke opening, waarna we om 15.00 uur in een ‘optocht’ richting de speeltuin aan de Kolkakkers gaan. Tijdens deze opening zullen ook de namen van de speeltuinen bekend worden gemaakt. Wij zorgen voor drinken en lekkers, neemt u de gezelligheid mee?

Nog tot 15 oktober kunt u uw idee  voor de namen van de speeltuinen inzenden. Stuur dat met naam en leeftijd naar speeltuindalen@gmail.com.

Wij danken iedereen die een bijdrage heeft geleverd om deze prachtige speeltuinen te realiseren!