Opening wandelroutes Dalen 30 november

Onder het motto ‘Dalen, wandeldorp in Drenthe’  worden op 30 november de nieuwe wandelroutes in Dalen officieel geopend. De wandelwerkgroep van Dorpsbelangen Dalen heeft vier wandelingen van 10 km uitgezet in en rond Dalen. De vier routes hebben de lengte van een  marathon. Alle routes hebben als start- en eindpunt het plein bij de kerk. Elke route heeft een thema gekregen en is met passende symbolen bewegwijzerd. (zie foto)

De route via Wachtum, landbouw en boerderijen
De Grootveldroute, bewegen en gezondheid
De route via de Huttenheugte, natuur
De route door Dalen, cultuur en historie

Wandeldag

Op 30 november om 10.30 uur vindt de officiële opening van de wandelroutes plaats op het plein bij de kerk. Deze gelegenheid zal worden aangegrepen om een wandeldag te organiseren. Er wordt een routeboekje uitgegeven met daarin de routebeschrijvingen en wetenswaardigheden van de routes. Elke wandelaar die meedoet op 30 november krijgt bij de start het wandelboekje en een kopje koffie met iets lekkers voor € 2,50. Vanaf 10.00 uur ’s morgens worden de wandelaars op het marktplein verwacht.

Ludieke opening

Tussen 10.00 uur en 10.30 vinden er op het plein leuke activiteiten plaats en is er muziek.
Om 10.30 uur wordt een ludieke openingshandeling verricht, waarna de wandelaars een keuze kunnen maken voor één van de vier wandelingen. Bij terugkomst kunnen wandelaars op eigen kosten bij de plaatselijke horeca een smakelijke lunch nuttigen. Na 30 november zal het wandelboekje te koop zijn bij de vestigingen van TORECO voor € 2,50.