Opening Beweegpark ’t Grootveld

Zaterdagmorgen 2 april is op het sportpark ’t Grootveld officieel het beweegpark op de wandelroute ‘Gezondheid en bewegen’ geopend. Harry Ruinemans heette namens de wandelwerkgroep van Dorpsbelangen Dalen iedereen van harte welkom, in  het bijzonder wethouder Joop Brink.

Er was een flinke groep belangstellenden aanwezig waaronder verschillende sponsoren en vertegenwoordigers van andere organisaties. In zijn openingswoord heeft Harry veel mensen bedankt voor de medewerking die ze hebben verleend bij het tot stand komen van de vier verschillende wandelroutes en de uitwerking van de bijbehorende thema’s.

Het beweegpark, bestaande uit zeven toestellen voor cardio- en spiertraining, en de al eerder geplaatste toestellen die verderop langs de wandelroute zijn geplaatst vormen de uitwerking van het thema ‘gezondheid en bewegen’. In de komende week worden langs deze route nog bordjes geplaatst met afbeeldingen van eenvoudige oefeningen die zonder hulpmiddelen kunnen worden uitgevoerd. 

Gezonde leefstijl

Joop Brink benadrukte in zijn toespraak het belang van een gezonde leefstijl waarbij bewegen en sporten een grote rol spelen. Hij feliciteerde de wandelwerkgroep met het resultaat en noemde het beweegpark een mooie aanvulling van de sportmogelijkheden op Het Grootveld.  Vervolgens knipte Joop de linten bij de ingang van het beweegpark door met een nagelschaartje onder luid applaus van de aanwezigen.

Meteen daarna namen jonge voetballers van de VV Dalen bezit van de toestellen. Dit gaf extra cachet aan de opening.

Na afloop was er voor iedereen een hapje en een drankje. 

Bij het napraten bleek iedereen er van overtuigd dat dit beweegpark een grote aanwinst is voor wandelaars, maar zeker ook voor alle Dalenaren.

Hieronder een eerste impressie van de opening. Bekijk alle foto’s via de link naar het fotoalbum.

En vergeet ook niet om via deze link dit Facebook- filmpje van ZO!34 te bekijken!