Open Monumentendag in Dalerveen

Zondag 17 september is een week na de officiële Open Monumentendag. Deze datum was voor Aold Daol’n niet anders te plannen, maar biedt de liefhebber een unieke, eenmalige kans op een bijzondere belevenis.

Op 15 juni verscheen een prachtig boek over de historie van Dalerveen van de hand van de geboren en getogen Dalervener schrijver Jasper Bunskoek. In dit boek neemt hij je mee op reis langs 32 bijzondere plekken in het dorp.

Rondrit langs monumenten in Dalerveen

Als aanvulling op het boek organiseert Aold Daol’n een rondtocht door Dalerveen langs vijf locaties, waarbij Jasper de bezoekers op enthousiaste wijze zal meenemen in het verleden. De gebouwen zijn Rijksmonumenten of karakteristieke panden. Bij een aantal mogen we ook binnenkijken. Stuk voor stuk zijn het pareltjes, gebouwd tussen 1698 en 1923 met veel originele elementen.

Twee excursies met treintje

Er zullen deze dag twee excursies plaatsvinden, nl. van 10:00 uur tot ca. 12:30 uur en van 13:30 uur tot ca. 16:00 uur. Het vervoer tussen de locaties zal worden verzorgd door het elektrische treintje van Binnenstad Coevorden. Vertrek is achter ‘De Boerhoorn’ aan de Hoofdstraat 133 waar we na afloop kunnen napraten en iets drinken.

Aanmelden

Deelname is gratis, maar vol is vol. Er kunnen per keer maximaal 23 liefhebbers op excursie.

Vanaf vrijdag 25 augustus 19:00 uur kunt u zich aanmelden via tel. 06 10418965 met vermelding van tijdstip. Vrienden/donateurs van Aold Daol’n hebben hierbij voorrang.