Open huis depot Aold Daolˋn

Op zaterdag 6 april, de eerste dag van het museumseizoen, is iedereen van 13.30 tot 16.30 uur  harte welkom in de nieuwe opslaglocatie van Aold Daol’n naast Museummolen ‘Jan Pol’.
In het gebouw Roezemoes heeft Aold Daol’n sinds vorig jaar augustus de opslag van museumvoorwerpen en textiel, die niet in het museum staan. Bestuursleden zullen u deze middag wegwijs maken in de selectieprocedure, restauratie, registratie en opslag van allerhande zaken.

Graag vertellen wij u ook over bijzondere gebruiksvoorwerpen en de antieke kledingstukken. Laat u eens verrassen door de mooie verhalen tijdens deze eenmalige openstelling van ons depot.

Vitrine

Vanaf 6 april is de vitrine aan de buitenkant van de Roezemoes ingericht met drie nieuwe maquettes.  ‘s Avonds zijn deze schaalmodellen verlicht.
Oude, vaak niet meer bestaande gebouwen uit ons dorp zijn door Jan Abbing op een schaal van 1:24 nagebouwd. De huidige drie schaalmodellen waaronder de oude zuivelfabriek van Dalen kunt u nog tot 1 april bewonderen.  De museummolen is natuurlijk ook geopend en vrienden hebben gratis entree.

bron: www.dalen.nu