Open dag archeologie Hunebed Highway

Nieuwsgierig naar wat er in de grond zit rondom Dalen en Emmen? Bezoek de open dag over archeologie op zaterdag 25 mei in Dalen. U bent van harte welkom!

Op zaterdag 25 mei 2019 organiseert de provincie Drenthe een open dag over archeologie. In aanloop naar de verdubbeling van de N34 tussen Coevorden en Emmen doet de provincie Drenthe archeologisch onderzoek. Belangstellenden mogen kijken wat er tot nu toe is gevonden.

Programma open dag

Tussen 10.00 en 16.00 uur start er elk uur een presentatie in het nieuwe Infocentrum Hunebed Highway langs de N34 op het industrieterrein Kleine Veld te Dalen. Aansluitend zijn er vondsten te bekijken en rijdt er een bus naar de opgraving bij Emmen. Daar vertellen archeologen meer over hun werk en de betekenis van de vondsten.

Leuk en leerzaam

Kinderen kunnen zelf als archeoloog aan de slag. Ze kunnen onder andere zoeken naar sporen met een metaaldetector. Na afloop krijgen ze een archeologiediploma.

In het infocentrum zijn ook medewerkers van de provincie die meer kunnen vertellen over de projecten rondom de N34 die dit jaar in uitvoering gaan. Dus ook als u meer wilt weten over de verdubbeling tussen Coevorden en Emmen of de aanleg van het knooppunt bij Emmen-West bent u van harte welkom!

Let op: Het is niet toegestaan om op eigen gelegenheid naar de opgraving te rijden.

Vergeet niet om waterdicht schoeisel (bijvoorbeeld laarzen) mee te nemen.