Ontmoetingsplek in hartje Dalen voor iedereen

Begin november opende Uniek Lifestyle & more haar deuren in het pand waar voorheen drogist Dinja te vinden was.

Van buitenaf gezien is Uniek een aantrekkelijke winkel met bijzondere accessoires voor je interieur of om kado te geven, erg leuk om te gaan kijken én wellicht iets te kopen.
Eenmaal binnen sta je in een sfeervolle ruimte temidden van allerlei moois, maar er is ook een grote koffietafel waar je als bezoeker gezellig kunt aanschuiven, en een grote bank om bij de haard op te warmen en lekker rond te kijken.

Altijd wat te doen!

Er is altijd wat te doen bij Uniek: is het niet het winkelende publiek, dan zijn het wel de werknemers en deelnemers die gezellig druk zijn met hun dagelijkse activeiten. Er wordt creatief gewerkt in de ruimte achter de koffietafel, en als je wil mag je daar ook gewoon aan meedoen. Er worden deelnemers opgehaald en weer naar huis gebracht, geholpen bij het helpen van een klant of het herinrichten van een productenhoekje. Er wordt gepraat, geluncht, afgewassen, koffie gedronken met elkaar of met klanten en voorbijgangers.

Je ziet al snel: wat hier gebeurt gaat niet alleen over spullen die verkocht worden.

Het concept

Het idee achter Uniek Lifestyle & More komt voort uit Dagbesteding Sofie’s Care, van eigenaresse Sophia de Vent.
Sofie’s Care zorgt voor mensen die een zekere afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Binnen een kleinschalige dagbesteding hebben ze een veilige en vertrouwde plek waar ze zich kunnen ontwikkelen op eigen niveau. Doordat het kleinschalig is kan er zorg op maat geboden worden. Iedere deelnemer krijgt structuur en een zinvolle dag-invulling aangeboden.


De verbinding met de maatschappij is heel belangrijk bij Sofie`s Care, je mag zijn wie je bent en het is een plek waar je je gekend en gehoord voelt.

In Dagbesteding Sofie`s Care kun je andere mensen ontmoeten en aan veel activiteiten deelnemen. Soms is dat samen met de begeleider of met anderen.

Positieve en warme sfeer

De medewerkers (vast personeel en stagiares) zetten zich voor 100% in om er te zijn voor de deelnemers (die bewust geen clienten worden genoemd). Zo zorgen zij voor een positieve en warme sfeer die de deelnemers stimuleert om actief en in beweging te blijven, waarbij wordt gelet op hun vragen, wensen en de mogelijkheden.

Sofie’s Care werkt met professionele en gepassioneerde medewerkers die warmte en gastvrijheid bieden en belangstelling hebben voor elke individuele deelnemer. Ze zijn deskundig en blijven zich ontwikkelen binnen de zorg.

Uniek Lifestyle & More

Sophia vertelt enthousiast over Uniek, dat zij samen met vaste medewerkster en rechterhand Laura in de huidige vorm heeft opgezet.
Elke morgen begint met een tafelgesprek, waarbij de taken worden verdeeld. Zoals eerder verteld zijn er een aantal huishoudelijke taken en het helpen van de klanten. Verder voert Uniek ook een Homerr-punt voor pakjes, voor deelnemers die graag met post werken. Er zijn deelnemers die drukte gewend zijn en lekker in de winkel bezig gaan, maar er is ook plek voor degene die liever prikkelarm werkt. Een aantal van de deelnemers is graag creatief bezig, en hout is daarvoor een geschikt materiaal: het kan worden gesneden, beschilderd, geplakt en gecombineerd met andere accessoires.

Op maat

Soms ontstaat er bij Uniek een idee, waarvan men de basis laat maken bij werkplaatsen in omringende dorpen, waarna het bij Uniek weer verder wordt bewerkt tot eindproduct. Zo zijn er bijvoorbeeld dorpsplattegronden in hout, die op bestelling voor jou worden gemaakt (kies bijv. je eigen woonomgeving uit) en die bij Uniek mooi worden beschilderd.

Uniek Lifestyle & More is inderdaad “More dan Lifestyle”, en het is zeker uniek.

Kom kijken!

Het maakt het hoekje van de centrum van Dalen tot een plek waar mensen van alle leeftijden, behoeften, interesses en wensen welkom zijn, zichzelf kunnen zijn en elkaar kunnen ontmoeten.

Voor meer informatie over Dagbesteding Sofie’s Care, kijk op sofiescare.nl of op Facebook.

En kom vooral eens kijken!