Onthulling mozaïekbank Doeplein

Donderdag 14 juli werd door de leerlingen van groep 8 van de ‘Burgemeester Wessels Boerschool’ een fleurige mozaiekbank onthuld in het bijzijn van de ouders. Het is een blijvende herinnering aan hun schooltijd op de BWB. Het bankje staat op het Doeplein bij de basisschool. Er was nog wat geld overgebleven van het project en daarom boden de leerlingen een cheque ter waarde van 100 Euro aan voor de ‘Stichting Doeplein’. Een mooie verrassing!

Aan de hand van tekeningen van de kinderen heeft kunstenares Brigitta van Hilst uit Dalen een prachtig ontwerp gemaakt. Vervolgens is de bank in vier maanden tijd enthousiast door hen beplakt met tegeltjes onder de professionele begeleiding van Brigitta. Ook een aantal vrijwilligers hebben hun steentje (tegeltje) bijgedragen. Er staan herkenbare motieven op o.a. een panda, de zon, de molen, yin en yang en bloemen. De kinderen hopen dat het wordt gezien als een vriendschapsbank voor kinderen en volwassenen en dat er regelmatig gebruik van wordt gemaakt.

Het initiatief komt van ‘Stichting Doeplein Daol’n’ die ook de organisatie en de financiën voor zijn rekening heeft genomen. Het resultaat mag er zijn. Opnieuw een prachtige aanvulling op het fraaie natuurplein waar kinderen naar hartenlust kunnen spelen.