Onthulling gedenktegel Huib D. Minderhoud

Huib Minderhoud overleed 19 januari na een kort ziekbed. Huib was als kenner van de streekgeschiedenis van onschatbare waarde voor Stichting Aold Daol’n. We herinneren hem als historicus, schrijver en bovenal als enthousiast verteller. Hij heeft veel lezingen voor Aold Daol’n verzorgd. Het publiek luisterde ademloos naar zijn prachtige verhalen. Ook de dorpswandelingen door Dalen en z’n buitendorpen waren zeer de moeite waard. Bij veel huizen wist hij iets speciaals te vertellen.

Vijftig boeken

Verder heeft hij ca. 50 boeken geschreven. In 1976 schreef hij z’n eerste Dalense boek: ‘700 jaar Dalen’. Later volgden nog veel historische boeken o.a. ‘Dalen in oorlogstijd’, ‘Vijftig jaar BWB-school’ en ‘De kerk van Dalen’. In de Coevorder Courant schreef hij iedere week ‘Monumentjes’. Voor al zijn werkzaamheden werd hij benoemd tot Ridder in de orde van Oranje-Nassau, kreeg hij de erepenning van de gemeente Coevorden en in 2016 kreeg hij een zilveren inktstel van St. Aold Daol’n als dank voor al zijn werkzaamheden.

Gedenktegel

Op 16 mei zou Huib 90 jaar worden. Om hem te eren werd op initiatief van zijn oudleerling Bé van der Weide en Aold Daol’n een gedenktegel voor Huib onthuld door de voorzitter van Aold Daol’n Jack Lubberman, geassisteerd door bestuurslid Henk Nijkamp.
De steen is geplaatst in de Walk of Dalen in het plein voor de dorpskerk in aanwezigheid van familie, vrienden en buren.

Een blijvende herinnering aan:

Historicus Schrijver Verteller

Huib D. Minderhoud

1932 – 2022