Oldtimer Hakseldag groot feest

Met een zonnetje erbij was het een groot succes en een prachtige middag. Een groot aantal oldtimer-trekkers, wagens en hakselaars was vanmiddag te vinden op het maisland bij de Oude Dalerveensestraat en de Bosweg.

Petten, oorbeschermers, overalls en kielen waren uit de kast gehaald om het tot een authentiek geheel te maken. Klompen aan en gaan!
Hoe staat hij er voor? Blijft hij het doen? Al ruim voor 12 uur hing de diesellucht in het dorp en kwamen de combinaties over de Reindersdijk nog een keer door het dorp. Met aanhangers, soms twee of drie…

Om 12 uur ging het los, de één wat efficiënter qua verbranding (zie ook het filmpje hieronder) dan de ander, alles prachtig om te zien.

Er waren veel mensen op de been, jong en oud, en veel meer dan verwacht en het was erg gezellig. Voor de kinderen was er een tractorspringkussen en er werden heerlijke pannenkoeken gebakken.

Niet alleen werd er gehakseld met oude en vaak zeldzame hakselaars, ook was er grondbewerking door oude landbouwvoertuigen.

’s Middags was de band ‘The Joyriders’ in de feesttent, vooral bekend van de geheime zender en van het maishaksellied ‘Hallo ik kom er aan’.
’s Avonds stond de band ‘New American Farmers’ in de feesttent. En zo bleef het lang gezellig aan de Bosweg.

Bekijk ook dit filmpje op Facebook, via deze link.