Oktober Kindermaand in de molen

De geur van zelf gebakken koekjes kwam je tegemoet bij het binnenkomen in museummolen ‘Jan Pol’. Er kwamen veel kinderen met hun ouders/grootouders een bezoekje brengen. Ze kregen bij binnenkomst een stempelkaart die ze konden gebruiken om aan alle spelletjes mee te doen.

Bij koekjes bakken konden ze verschillende vormpjes gebruiken. Daarna waren de spelletjes aan de beurt. Er werd fanatiek gevoetbald bij de voetbaltafel, boven probeerden ze muizen te vangen( gelukkig geen echte) en werd er gesjoeld.

Op de tweede verdieping konden de kinderen zich laten wegen met ouderwetse gewichten en werd er graan gemalen met een graanmolentje. Daarna mochten ze het meel wegen en het zakje meel mee naar huis nemen. Bij het klompenspel deden de kinderen hun uiterste best zoveel mogelijk klompjes in de grote klomp te gooien. Ook moesten ze knikkers zoeken in een bak graan.

Ondertussen waren de koekjes gebakken en kregen ze een zakje met zelf gebakken koekjes mee naar huis. Sommige kinderen konden niet wachten en begonnen al lekker te smikkelen.

Kinderen die nog niet geweest zijn, kunnen zondag 9, 16 of 23 oktober alsnog komen tussen 13.30 uur en 16.30 uur. Het was een geslaagde middag in de ‘Jan Pol’.