Officiële start Nei Naoberschap Dalen op 19 juni

Op 19 juni as. klinkt, na een voorbereiding van bijna negen maanden, voor het initiatief Nei Naoberschap Dalen dan eindelijk formeel het startschot.

Hulp of gewoon een praatje maken

Nei Naoberschap Dalen staat voor het ondersteunen van inwoners van Dalen die een hulpvraag hebben en die binnen wet- en regelgeving geen aanspraak kunnen maken op hulp vanuit de gemeente of een professionele zorgorganisatie. Het kan dan gaan over inwoners die alleen zijn en gewoon eens een praatje willen maken, waarvan door ziekte de hond eens moet worden uitgelaten, waar hulp bij tuinonderhoud nodig is maar geen geld om dat door een hovenier te laten doen, waar vervoer naar ziekenhuis regelmatig of incidenteel wordt gevraagd of waar sprake is van hulp bij het gebruik van de computer. En zo zijn er uiteraard nog veel meer (kleine) hulpvragen mogelijk.

Vrijwilligers

Nei Naoberschap stelt zich ten doel om voor de genoemde dienstverlening genoeg vrijwilligers te werven die daarna op hulpvragen worden ingezet. Die activiteit is ondertussen al gestart.
De gemeente Coevorden, Dorpsbelangen Dalen en de provincie ondersteunen Nei Naoberschap Dalen middels het inzetten van kennis en financiën.

Kennismaken met Nei Naoberschap

Op 19 juni willen we ons, zeker nu de Coronamaatregelen dat mogelijk maken, graag breed aan het Dalense publiek presenteren en uiteraard gelijktijdig een veel grotere groep vrijwilligers dan dat we nu aan de slag hebben aan ons binden. Op 19 juni worden alle registers opengetrokken om Nei Naoberschap te promoten.

De ondernemers van Dalen laten zich hiertoe al van hun beste kant zien. U wordt ontvangen over de rode loper in een inlooptent, aangeboden door Henk Waninge, een informerend gesprekje met iemand van Nei Naoberschap Dalen terwijl u geniet van een kopje koffie met cake, aangeboden door de PLUS en dat aan één van de statafels afkomstig van restaurant de Baander.

Promotietent

We gokken op mooi weer en nodigen iedereen uit die daarvoor even de tijd wil vrijmaken om kennis te maken met ons initiatief, een initiatief waar iedere inwoner van Dalen indien nodig, een beroep op kan doen!
Rond elven wordt er aan deze happening ook nog een officieel tintje gegeven en wordt de feestelijke officiële aftrap gedaan.

Nog maar eens, graag nodigen wij alle inwoners van Dalen uit om op 19 juni tussen 10.30 uur en 14.00 uur onze promotietent voor de PLUS te bezoeken om kennis te komen maken met het initiatief Nei Naoberschap Dalen ‘met elkaar, voor elkaar’.

De rode loper ligt uitgerold om u feestelijk te ontvangen!!
Tot 19 juni….

Alles weten over Nei Naoberschap? Ga dan via deze link naar hun pagina’s op SamenDalen,