Noodverordening van kracht

Een nieuwe noodverordening is sinds vrijdagochtend 27 maart in Groningen en Drenthe van kracht. De voorzitters van de Veiligheidsregio’s hebben deze afgekondigd. De regels zijn vrijwel gelijk aan de maatregelen die het kabinet maandag aankondigde. Het gaat om het verbod op groepsvorming en het verbod op bezoek aan bepaalde zorginstellingen.

Welke groepen zijn verboden?

De belangrijkste maatregel in de nieuwe noodverordening is dat het verboden is om met 3 personen of meer in de openbare ruimte samen te komen, indien de afstand tussen hen minder dan 1,5 meter bedraagt. Een huishouden en spelende kinderen tot en met 12 jaar, onder begeleiding van een ouder, zijn hierop uitgezonderd. Bij een begrafenis of huwelijk mogen maximaal 30 personen aanwezig zijn. Ook bij deze uitzonderingen geldt dat 1,5 meter afstand gehouden moet worden.

Eén afwijking

In Drenthe en Groningen (en in Friesland) is een afwijkende maatregel van kracht. In Noord-Nederland is besloten dat de toiletten en douches op campings en jachthavens gesloten moeten worden. De Veiligheidsregio’s vinden het risico te groot dat het op deze plekken niet lukt om de maatregel van het 1,5 meter afstand houden in acht te nemen. De recreatiebedrijven mogen wel open blijven voor gasten die niet van die sanitaire voorzieningen gebruik hoeven te maken, zoals bijvoorbeeld gebruikers van een stacaravan. Het verbod gaat gelden voor vakantieparken, campings, kampeerterreinen, kleinschalige kampeerveldjes en jachthavens.

bron: www.dvhn.nl

bron: dalen.nu