‘De Joodse gemeenschap in Dalen’: de laatste exemplaren

Van ‘De Joodse Gemeenschap in Dalen’ is nog een klein aantal boeken beschikbaar. Een tweede druk staat niet in de planning. U kunt een van deze laatste exemplaren kopen in de winkel van Drogisterij Annico in Dalen. Het boek kost € 22,50.

Twee jaar geleden leverden Anique de Lange, Romy Kappen en Carolien Pot een bijzonder profielwerkstuk af op De Nieuwe Veste, dat werd beloond met een tien en nu in boekvorm is uitgebracht.

De totstandkoming destijds

Het was woensdagavond 25 april jl in Dalen zo ver: Anique de Lange, Romy Kappen en Carolien Pot kregen de eerste exemplaren van hun boek ‘De Joodse gemeenschap in Dalen tijdens de Tweede Wereldoorlog’ uitgereikt in dorpshuis De Spinde.
Voorzitter Rolf Albring van Aold Daol’n complimenteerde de dames in zijn toespraak en zijn dank ging uit naar degenen, die een steentje hebben bijgedragen aan de totstandkoming van het boek. Hij liet weten, dat er al veel vraag is naar het boek. Anique, Romy en Carolien maakten een profielstuk over het onderwerp, dat uitmondde in het boek. Zij verzorgden woensdagavond elk een inleiding.
Een dag later kregen de leerlingen uit groep 8 van de BWB-school de boeken, ook leerlingen van de Stidalschool in Dalerveen, de Markeschool in Wachtum en de Willem-Alexanderschool krijgen elk een boek.

Bron: Dalen.nu