Nieuws van Speeltuinen Dalen

Speeltuinen Dalen heeft een nieuwsbrief naar de donateurs verzonden met de laatste stand van zaken. Hieronder een greep uit de berichten. Wil je ook als eerste op de hoogte zijn mail naar speeltuindalen@gmail.com en meld je aan!

Toegezegde subsidies en fondsen 

We hebben al een groot bedrag toegezegd gekregen door verschillende fondsen en subsidies. Van de gemeente Coevorden kregen we een forse bijdrage uit het stimuleringsfonds voor de aanleg van beide speeltuinen. De Provincie Drenthe geeft ons subsidie vanuit het potje van de Sociale Agenda. De NAM heeft een mooi bedrag toegezegd, net als het VSB-fonds, Jantje Beton en het Gehandicapte Kind.
Uit het Postcodeloterij buurtfonds kregen we ook een bijdrage en dankzij jullie stemmen kregen we een mooi bedrag van de Rabobank clubkas actie.

Sponsoren

We hebben al een aantal bedrijven benaderd om de speeltuinen te sponsoren. Inmiddels hebben Kinderwereld kinderopvang, Witvoet, Naober makelaars, Venhorst verzekeringen en hypotheken en een anonieme sponsor door hun bijdrage meegedaan aan het realiseren van dit project .
Wij danken hen voor hun vertrouwen en steun voor de realisatie van onze mooie plannen!

Heb of ken je een bedrijf dat de Speeltuinen zou willen sponsoren? Dan horen wij dat graag!

Logo Speeltuinen Dalen

Inclusief spelen

Wij vinden het belangrijk dat alle kinderen samen kunnen spelen in de speeltuinen en dat de speeltuinen goed toegankelijk zijn voor mensen met een beperking. Want ook (groot)ouders met een rollator of rolstoel willen graag met hun (klein)kinderen naar de speeltuin kunnen.

Met deze doelstelling in gedachten maken we de paden in de speeltuinen licht verhard door het gebruik van Gravier d’Or, dit materiaal ziet er natuurlijk uit en is goed te onderhouden. Ook willen we onder de speeltoestellen waar een valgrond nodig is graag rubbertegels plaatsen. Met deze toepassingen is de speeltuin voor iedereen bereikbaar en berijdbaar. Rubbertegels blijken de meest praktische en duurzame oplossing.

 In de speeltuin-locatie Kolkakkers/Laveringsveen plaatsen we ook speeltoestellen waar kinderen in een rolstoel of met een rollator ook plezier van kunnen hebben.
Bijvoorbeeld de schommel waar ook een nestschommel bij zit waar kinderen in kunnen liggen, de belevingswand met boter-kaas-en-eieren waar kinderen vanuit een rolstoel mee kunnen spelen.
Ook komt daar een picknicktafel waar een rolstoel kan aanschuiven. We hebben deze elementen uitgekozen zodat kinderen met en zonder beperking samen kunnen spelen, dat wordt ook wel inclusief spelen genoemd (zie www.speeltuinbende.nl voor meer informatie).

We zouden het extra leuk vinden als we een rolstoel-wip kunnen plaatsen in de speeltuin locatie Kolkakkers/Laveringsveen.
Deze wip is bedoeld om met een rolstoel/rollator overheen te rijden waardoor de wip op en neer gaat. Voor kinderen die gebruik maken van een rolstoel is het heerlijk als ze ook fysiek gebruik kunnen maken van de speeltoestellen zonder uit de rolstoel te moeten. En ook voor kinderen zonder rolstoel is deze wip een feest, want met een loopfiets, skelter, driewieler of lopend doet de wip het ook! 

Vacature

 Omdat in de speeltuinen veel groen aangelegd wordt, hebben we ook vrijwilligers nodig om te helpen met grasmaaien en het onderhouden van de speeltuin. We zijn dus op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om ons daarbij te helpen. 

Om het onderhoud in goede banen te leiden, zijn wij op zoek naar iemand die in onze werkgroep wil plaatsnemen met als taak het organiseren van onderhoud. Word je hier nieuwsgierig van? Neem dan contact met ons op via speeltuindalen@gmail.com, we geven je graag meer informatie!