Nieuws van Speeltuinen Dalen

Speeltuinen Dalen heeft een nieuwsbrief uitgebracht met alle nieuws en data op een rij. Zet ze in je agenda!

Pumptrack

Drie dames hebben het plan om een pumptrackbaan
aan te leggen in Dalen. Samen met de werkgroep Speeltuinen, de Buurtsportcoaches en de Gemeente zijn we bezig om dit te realiseren. We zijn nog op zoek naar mensen die ons willen helpen. Om meer te weten te komen over de wensen van kinderen en jongeren (vanaf circa 8 jaar) organiseren we op zaterdag 18 maart een info en inspraak moment op de skatebaan aan de Burgermeester Ten Holteweg. Van 14:00 tot 16:00 uur is iedereen welkom voor een hapje en een drankje en een activiteit van de buurtsportcoaches. 

Tot dan!

Paasactie

Na de succesvolle actie van de paastasjes vorig jaar, verkopen wij ze dit jaar weer!
Het zijn leuke paastasjes gevuld met eitjes, zandkoekjes en een stol.
Bestellen kan online via speeltuindalen@gmail.com tot 28 maart. De tasjes bezorgen wij op zaterdag 8 april bij jullie thuis (in Dalen)! Na bestelling ontvangt u via de mail een betaalverzoek. Na betaling is uw bestelling definitief. Wij hopen dat deze actie net als vorig jaar weer een groot succes is.

Oproep grasmaaien

Omdat in de speeltuinen veel groen (gras) aangelegd is zijn we op zoek naar een ‘grasmaaiploeg’. We zijn dus op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om ons daarbij te helpen. Het zou gaan om de maanden mei t/m september. Afhankelijk van de grootte van de groep ben je 1x in de x-aantal weken aan de beurt om te helpen met grasmaaien. Om het grasmaaien in goede banen te leiden zijn wij ook op zoek naar iemand die in onze werkgroep wil plaatsnemen met als taak het organiseren van deze planning. Word je hier nieuwsgierig naar? Neem dan contact met ons op via speeltuindalen@gmail.com, we geven je graag meer informatie!

Onderhoudsdag

Op zaterdag 15 april hebben wij een onderhoudsdag gepland van 13:00 tot 15:00 uur.
We willen dan ook het blotevoetenpad aanleggen bij de Speelakker. Verder zullen we grasmaaien, schoffelen, nestkastjes schoonmaken, bladharken en nog een aantal borden plaatsen. Heb je nog materiaal in de tuin wat wij kunnen gebruiken voor bijvoorbeeld het aanleggen van het blotevoetenpad? Let us know! Wil je helpen tijdens de onderhoudsdag? Laat het ons weten via de mail! Wij zorgen voor koffie/thee met wat lekkers.

Samenspeeldag

Op zaterdag 13 mei organiseren wij de opening van de rolstoelwip (welke inmiddels geplaatst is) en een samenspeeldag. De eerste rubberen tegels voor een inclusieve speeltuin zijn inmiddels geplaatst. De laatste puntjes komen op de spreekwoordelijke i! Houd onze social media in de gaten voor de officiële uitnodiging.


Agenda

Alle data nog even op een rij om in je agenda te noteren:

Zaterdag 18 maart
Info en inspraak moment pumptrackbaan

Zaterdag 8 april
Paasactie

Zaterdag 15 april
Onderhoudsdag beide speeltuinen

Zaterdag 13 mei
Samenspeeldag en de opening van de rolstoelwip

pastedGraphic.png