Nieuws van de Drentse Fietsvierdaagse

De organisatoren van de fietsvierdaagse zijn blij verrast met het hoge aantal aanmeldingen tot nu toe. Graag praten zij je met dit bericht bij.

Nieuw: 80-kilometer-routes

Sinds dit jaar hebben we ook een 80-km-route in de startplaatsen Assen en Meppel. In Assen kun je deze route alleen op zaterdag en zondag fietsen. In Meppel kun je de gehele vierdaagse deze nieuwe route fietsen. De 80km wordt niet bewegwijzerd via bordjes, maar gaat geheel op gpx. Bezoek onze website via www.fiets4daagse.nl

Inschrijven

Vanaf dit moment kun je je inschrijven voor de 58e editie van de Amslod Drentse Fiets4Daagse. Je hebt de keuze uit zes verschillende startplaatsen: Assen, Dalen, Diever, Emmen, Meppel of Westerbork. We hebben de vertrouwde 40 en 60 kilometer uitgebreid met een 80-km-route voor de echte diehards. Schrijf je nu in!

Veilig op weg 

Wist je dat het dragen van een fietshelm de kans op ernstig hersenletsel bij een valpartij tot wel 60% verkleint? Het wordt steeds drukker op de fietspaden, wat natuurlijk een goede en mooie ontwikkeling is. Maar hierdoor neemt de kans op ongelukken en valpartijen wel toe helaas. Daardoor wordt het steeds belangrijker om jezelf goed te beschermen, zoals met bijvoorbeeld een fietshelm. Wij vinden veiligheid op het fietspad en onderweg een belangrijk thema en proberen ons steentje hierin bij te dragen.

Ook dit jaar zal de Fietsersbond fietsspiegels uitdelen aan deelnemers ouder dan 60 jaar, die een fietsspiegel nodig hebben. Zij zullen op verschillende routes de spiegels direct monteren op de fiets. Mocht de spiegel niet passend zijn, dan kun je bij een Amslod-vestiging terecht om daar zelf een fietsspiegel aan te schaffen. 

Camping Emmen en Meppel

In Emmen en Meppel is dit jaar de camping weer geopend. Om het de deelnemers extra makkelijk te maken, kunnen de extra’s voor Meppel zoals een campingplaats of warme maaltijd bijgeboekt worden via onze website. Voor Emmen is een aanmeldformulier te downloaden. 

Winactie

In het moederdagweekend vindt de Lentefair van Dagblad van het Noorden plaats. In de Tuinen van Frederiksoord is het weer reuzegezellig met tal van leuke standhouders. Lekker inspiratie opdoen voor het buitenleven. Alles op het gebied van mode, lifestyle en wonen vind je op de leukste voorjaarsfair. Wij zijn dit jaar niet als standhouder van de partij, maar mogen wel kaarten weggeven! Er zijn 5x 2 kaarten te winnen. Wil jij kans maken op 2 kaarten? Mail dan uiterlijk 30 april 2023 naar secretaris@fiets4daagse.nl met waarom je deze kaarten graag wilt winnen plus je boekingsnummer.