Nieuwe wijkagent Reinier Visser

Onze nieuwe wijkagent is Reinier Visser en we leren hem graag nader kennen. Hij stelt zich aan ons voor.

Docent

“Ik ben Reinier Visser, getrouwd, wij hebben twee kinderen en wonen in Emmen, waar ik ook geboren ben 34 jaar geleden. Ik wou altijd al graag politieagent worden, ik wou mensen helpen, boeven vangen en het leek me ook spannend werk. Na mijn middelbare school was er geen vacature in Drenthe bij de politie, dus koos ik voor de opleiding tot docent aardrijkskunde. Een jaar later was er wel plek bij de politie in Drenthe. Ik heb gesolliciteerd en werd aangenomen na een lange procedure van fysieke en psychologische testen. Na de goede en gedegen opleiding mocht ik gaan werken als politieagent.”

Wijkagent

“Ik heb meerdere keren meegelopen met andere wijkagenten en ik vond het inspirerend werk. Toen de vacature van wijkagent in Dalen en Oosterhesselen vrijkwam, heb ik daarop gesolliciteerd en ik ben het gelukkig geworden.”

Taken

“Mijn weektaak als agent bestaat voor een deel uit gewone politietaken en voor het andere deel uit mijn taken als wijkagent. Ik vind deze afwisseling leuk, maar hoop wel meer tijd te krijgen om in Dalen en Oosterhesselen te werken.”

Zichtbaar

“Als wijkagent ben ik zoveel mogelijk zichtbaar in de dorpen. Ik onderhoud netwerken zoals met het maatschappelijk werk, met de jongerenwerkers, met scholen en met de gemeente Coevorden. Ik probeer activiteiten in het dorp bij te wonen en hoop zo veel mensen te ontmoeten.”

Contact

“Mensen kunnen mij bereiken via mijn Instagram-account: wijkagent_dalen_oosterhesselen
Op de website van SamenDalen krijg ik een eigen rubriek en daar zal ik geregeld berichten plaatsen. Doel is om de inwoners te informeren over politietaken en mijn activiteiten.
Als men direct contact wil met de politie kan men bellen met 0900-8844 en in noodsituaties belt men 112.”