Nieuwe horecabestemming voor Cornelis

Per 1 mei 2023 zijn Johan Scholten en Marthijs Wegdam de nieuwe eigenaren van het pand van voormalig “Restaurant Cornelis” aan de Hoofdstraat in Dalen. Beiden hebben mooie plannen met deze locatie en ze zijn verheugd te kunnen mededelen dat in juni 2023 er ook weer een lunch, koffie of een drankje op het terras van Cornelis genuttigd kan worden. 

Marthijs, Johan en Erik Esschendal kwamen in gesprek over Cornelis. Erik heeft ruime ervaring in de horeca. Hij is samen met zijn vrouw Marianne, Jarne en Ilse uitbater van Restaurant de Baander. Gezamenlijk bespraken zij de recente ontwikkelingen en zag Erik dit als een mooie kans.

Erik heeft het idee vervolgens voorgelegd aan zijn twee vrienden: Erik en René Bulle. Zij liepen al langer met het idee om samen iets te ondernemen. Zowel Erik als René hebben ruime ervaring in het bedrijfsleven in verschillende financiële rollen. Met deze ervaring en de horecakennis die bij Erik Esschendal in ruime mate aanwezig is denken zij met z’n drieën de taken goed te kunnen verdelen die komen kijken bij het draaien van een horecabedrijf. Ook de partners van Erik, René en Erik zijn erg enthousiast en staan er volledig achter.

Het idee is om in juni een ‘pop-up’ brasserie te starten in het huidige pand met als voornemen om later ook door te gaan in het nieuwe pand. Hierbij zal zoveel mogelijk samengewerkt worden met plaatselijke leveranciers. Daarnaast zoeken ze ook personeel dus mocht je een baan zoeken, kom rustig langs.

Als gezamenlijke ondernemers en inwoners uit het dorp vinden zij het belangrijk dat er horeca op deze plek blijft en dat is ook een van de drijfveren om zich hier gezamenlijk voor in te zetten. Mede door dit soort initiatieven blijft Dalen interessant en bruisend voor zowel inwoners als toeristen. 

SamenDalen wenst jullie allen veel succes!