Nieuw boek van Joris Lentz

Joris Lentz uit Dalen heeft een nieuw boek uitgebracht onder de titel ‘De Zonderling’.

Joris Lentz (1991) woont in Dalen en werkt als woonbegeleider in de gehandicaptenzorg. De rest van zijn tijd besteedt hij aan het schrijven van boeken. Na zijn roman ‘Onverlicht’ en zijn dichtbundel ‘Het leven, de dood en zinvolle dingen’, is ‘De Zonderling’ het derde boek dat van hem verschijnt.

Waar gaat ‘De Zonderling’ over?

‘De Zonderling’ vertelt het verhaal van Frits. Frits is zeventig jaar geleden geboren en werd in de eerste jaren van zijn leven opgevoed of verwaarloosd, het is maar net hoe je het bekijkt, door zijn alcoholistische moeder. Om aan drank te komen verkocht ze haar lichaam aan mannen in de buurt. Frits zag het aan en vluchtte waar mogelijk op zijn fiets. Om vervolgens urenlang weg te blijven. En als hij thuiskwam dan was zijn moeder witheet over het feit dat hij weg was gegaan zonder iets te zeggen. Ze sloeg hem. Vervolgens dronk ze verder alsof er niets was gebeurd. In ‘De Zonderling’ volgen we de weg die Frits aflegt in zijn leven. Zijn tunneltent in Zuid-Frankrijk is de rode draad.

Lichtzinnigheid, nihilisme en de dood

Terugkerende thema’s in het werk van Joris zijn lichtzinnigheid, nihilisme en de dood, maar het liefst een combinatie van die drie. Joris neemt het leven niet al te serieus en middels zijn poëzie en proza probeert hij mensen ervan te overtuigen dat hij gelijk heeft. In dit boek doet hij een nieuwe poging om de vergankelijkheid van het leven uit te leggen als iets dat vergelijkbaar is met het uitschakelen van de lampen. Of met het sluiten van de gordijnen.

Boek bestellen?

‘De Zonderling’ kost €21,50 en is te bestellen via de webwinkel Boekscout of in de boekhandel.

Boekomslag 'De Zonderling' van Joris Lentz