Netwerk in gebruik genomen

Eerste abonnementen geactiveerd

In Gees zijn afgelopen week een aantal bewoners heel erg blij gemaakt: nog voor de kerstdagen hebben de providers hun abonnement geactiveerd. Hiermee zijn zij de eerste gebruikers van ons glasvezelnetwerk geworden! Provider Trined maakte er zelfs een klein feestje van: een goede reden voor Glasvezel Zuidenveld om deze activatie bij te wonen. Aad van der Vaart, projectleider van de vrijwilligers in Gees en omstreken, feliciteerde de gelukkige bewoners namens Glasvezel Zuidenveld.

Foto Eerste bewoners aangesloten op Glasvezel Zuidenveld

En nu maar genieten

De snelheid van een glasvezelverbinding is geweldig: internetten gaat sneller dan ooit. Nooit meer wachten tot een website opent. Filmpjes kijken zonder haperingen of ‘bufferen’. Grote bestanden supersnel verzenden en ontvangen. Het grote genieten kan beginnen.

Maar vergis u niet: ook een glasvezelaansluiting kan wel eens problemen opleveren. Niet elke overstap op het glasvezelnetwerk verloopt even vlekkeloos. Dan is het fijn dat u terecht kunt bij de helpdesk van uw provider en bij de helpdesk van Glasvezel Zuidenveld. Dat u bij een abonnement met een up- en downloadsnelheid van bijvoorbeeld 500 MB die 500 niet altijd haalt, is normaal. Maar als u bij wijze van spreken maar 50 MB binnenkrijgt, dan moet u beslist even aan de bel trekken. Dat de gemeten snelheid wisselend is, dat is ook normaal. En over meten gesproken: wilt u straks zelf de snelheid van uw verbinding meten, doe dat dan wel met bekabelde en moderne apparatuur en niet via uw WiFi of met die oude laptop die u nog ergens had liggen.

Grote en kleine problemen met betrekking tot uw verbinding, uw abonnement, de FritzBox, u kunt ze allemaal aankaarten bij uw provider. Komt u er met uw provider niet uit, ziet u door de bomen het bos niet meer, neem dan contact op met de helpdesk van Glasvezel Zuidenveld. U kunt bellen op 0524-74 00 14 of mailen.

Wanneer kunt u bellen? Elke werkdag van 9:00 tot 13:00 uur. Er is altijd maar 1 vrijwilliger tegelijk beschikbaar, dus als het druk is, kan het zijn dat u alleen een voicemail in kunt spreken. Mailen kan naar info@glasvezelzuidenveld.nl

Foto Eerste bewoners aangesloten op Glasvezel Zuidenveld

Bron: Glasvezel Zuidenveld
Blogdatum: 22 december 2019
Auteur: Marja Jonkers