Nestkastjes voor meer mezen in Dalen

Binnenkort worden in Dalen 250 nieuwe nestkastjes opgehangen. De Werkgroep Groen van Dorpsbelangen heeft mensen in Dalen in december opgeroepen nestkastjes te bestellen. En met succes! Zaterdagmiddag werden de 250 nestkastjes door buurtverenigingen, straten en particulieren opgehaald bij de boerderij van Jan Boesjes aan de Reindersdijk.

Bestrijding eikenprocessierups

Het gaat om nestkastjes voor koolmezen en pimpelmezen. In andere delen van Drenthe is gebleken dat mezen langzamerhand meer eikenprocessenrupsen zijn gaan eten. Met meer nestkastjes kunnen we zorgen voor meer mezen in de strijd tegen de eikenprocessierups in ons dorp.
De Werkgroep Groen heeft ook overleg met de gemeente over het maaibeleid. Als dat kan worden aangepast op plaatsen waar de processierups voorkomt, kan ook dat bijdragen aan het terugdringen van de eikenprocessierups. Later zal de werkgroep hier meer over vertellen.
De werkgroep wenst iedereen veel plezier met het ophangen van de kastjes. “En nu maar hopen dat er voldoende mezen zijn”.

Tips voor het ophangen van nestkastjes

Voor iedereen die nestkastjes heeft besteld of zelf al nestkastjes heeft, wijst de Werkgroep op de tips van de Vogelbescherming over het ophangen en onderhouden ervan. De informatie is ook te vinden op een speciale pagina op de website van de Vogelbescherming.