Nei Naoberschap Dalen voelbaar warm gestart

Afgelopen zaterdag 19 juni opende Joop Brink, wethouder sociaal domein van Coevorden, om klokslag half elf ’s ochtends de informatietent van Nei Naoberschap Dalen.

Omkijken naar elkaar

Hij deed dit door middel van een warm pleidooi voor het omkijken naar elkaar, door duidelijk te maken dat de gemeente Coevorden daarom initiatieven als Nei Naoberschap toejuicht en het daarmee mogelijk maakt om in praktische zin juist de kleinere burgerhulpvragen op te pakken en ook te onderhouden. We zijn Joop Brink zeer erkentelijk voor zijn warme woorden en werken hard om Nei Naoberschap verder onder de aandacht van de Daler bevolking te brengen.
De start was live mee te beluisteren op RTV Drenthe in het programma Hemmeltied. Meer konden we als Nei Naoberschap eigenlijk niet wensen.

Nieuwe vragen, nieuwe vrijwilligers

Gedurende onze aanwezigheid voor de PLUS meldden zich overigens al een aantal nieuwe vrijwilligers aan en ontvingen we meerder nieuwe hulpvragen waarmee Nei Naoberschap overigens al direct aan de slag is gegaan.
Warme belangstelling was er, en dat terwijl de zon ook de echte temperatuur snel naar een tropische hoogte bracht.
Geweldig dat ook de vertegenwoordigster van de Kracht van de Veenkoloniën, Joke Bakker, onze informatietent bezocht en dit initiatief op warme wijze onderschreef.

Sponsors

Koffie en cake, aangeboden door de PLUS, smaakten prima. Over de rode loper de schaduwrijke tent, ter beschikking gesteld door Henk Waninge in en daarop even in gesprek met één van de ambassadeurs van Nei Naoberschap hangende aan één van de statafels van Restaurant De Baander. De tijd vloog voorbij.

Fotosessie

Nog een fotosessie waarna we als Nei Naoberschap met een tevreden gevoel op deze eerste live-presentatie van ons initiatief terug konden kijken.
Nu hard aan de slag om het werk van Nei Naoberschap in het dorp Dalen verder te verankeren en de tweede helft van 2021 te gebruiken om het begrip Nei Naoberschap heel concreet te moderniseren en de inwoners van Dalen het gevoel te geven dat een beroep op Nei Naoberschap bijna nooit tevergeefs zal zijn.

Meer weten over Nei Naoberschap? Ga dan naar hun pagina’s via deze link.

Dalen, met elkaar, voor elkaar!